New Music

Heerlijk wegdromen met je gezicht in de zon en het festivalzweet in je neus bij Borderline van Tame Impala


16 april 2019

De voortekenen zijn goed: er komt een nieuwe Tame Impala plaat aan! Eerder dit jaar bracht de band de single Patience uit en kondigde Lowlands de band aan als een van de headliners. Nu is ook een tweede single de wijde wereld in geschoten: Borderline. 

De single is onmiskenbaar Tame Impala: dromerige vocalen over een bed van synths en een melodische baslijn. De drums, strak en zonder onnodige toevoegingen, stuwen haast zonder onderbreking door. De sound van de drums is iets ‘schoner’ dan op de single Patience en eerder werk van de band, waardoor het nummer meer richting pop leunt. De zangmelodie in het refrein is een ware oorwurm en de toevoegingen van de fluit geven het nummer een bijzonder karakter.

Het is heerlijk wegdromen met Borderline. Met je gezicht in de zon, de geur van drie-dagen-festival-zweet in je neus en de smaak van een fris biertje in je mond gaat Borderline extase brengen. En dit is nog maar het begin. Frontman Kevin Parker speelt niet graag muziek die nog niet gereleased is, dus de kans is groot dat het nieuwe album er zal zijn vóór Tame Impala de festivals af gaat lopen. Met Patience en Borderline als voortekenen voor een heerlijk album worden de fans wakker geschud en begint het festivalvirus weer te kriebelen.