New Music

Sports Team bewijst wederom een publiekslieveling te zijn op nieuwe single Going Soft


11 mei 2020

Sports Team gaat al best een tijdje mee. Sinds het zestal in januari 2018 zijn eerste EP Winter Nets uitbracht, heeft het flink naam voor zichzelf gemaakt. Zo stond de groep vorig jaar al vroeg op onze 2019-radar. Inmiddels zijn we weer wat verder en is het eindelijk tijd voor een album. Debuutplaat Deep Down Happy komt op 19 juni uit en het volgende voorproefje is nu te beluisteren: Going Soft.

Sports Team heeft een speciale band met Nederland. Zo heeft frontman Alex Rice een tijdje in Den Haag gewoond, heeft de band reeds Eurosonic, Loose Ends en Best Kept Secret aangedaan en heeft de band met zijn eigen label Holm Front niemand minder dan de helden van Personal Trainer onder contract. De liefde die de band voor Nederland heeft, lijkt volledig wederzijds te zijn, gezien de grote fanbase die het zestal in ons landje heeft.

Manische vocalen met opgewekte instrumentatie
Die fanbase heeft dus eindelijk een album om naar uit te kijken. Going Soft bewijst in ieder geval een goed opwarmertje te zijn. Met het nummer laat de band maar weer eens zien hoe gemakkelijk het maken van superaanstelijke songs hem wel niet afgaat. De manische vocalen van herrieschopper Rice worden wederom ondersteund door een opgewekte instrumentatie die het nummer een zomerse sfeer geeft.

Dat gevoel wordt alleen maar benadrukt door de videoclip, die uit een verzameling van tourbeelden bestaat. Ook de briljante passage op Best Kept Secret 2019 komt nog even voorbij. De video eindigt met een kleine liefdesverklaring aan het publiek: “You’re the best audience in the world. See you on the other side. Love, Sports Team.” Met Going Soft heeft de band weer een echt festivalanthem te pakken. Extra jammer dus dat het dit jaar niet zo mag zijn, maar we bewaren hem zeker voor volgende zomer.