New Music

Start je dag goed met Beginning, de nieuwste creatie van LA Priest


12 mei 2020

Nadat LA Priest samen met Connan Mockasin onder de naam Soft Hair een gelijknamig album uitbracht in 2016, was het lang wachten op nieuw materiaal van de Britse solo-artiest. Maar ons geduld wordt beloond, want eerder dit jaar verscheen al het swingende en bij vlagen disco-achtige What Moves en nu komt daar een tweede groovy single bij in de vorm van Beginning.

LA Priest, wat je overigens op zijn Frans uitspreekt, is het soloproject van elektropop-artiest Samuel ‘Sam Dust’ Eastgate. Het werd eigenlijk al in 2007 opgezet door Eastgate met de release van debuutsingle Engine, maar in de jaren die volgde was hij vooral actief als frontman van de band Late of the Pier, waar hij in 2010 na slechts één album de stekker alweer uittrok. De periode hierna wist Eastgate vakkundig onder de radar te blijven terwijl hij onder andere de toetsen voor zijn rekening nam in Connan Mockasin zijn band, wat later resulteerde in een samenwerking en het pareltje Soft Hair.

Discoklassieker
Acht jaar na de debuutsingle dook de Brit in 2015 ineens op met debuutplaat Inji en na jaren wachten komt het tweede album eraan. De nieuwste single Beginning belooft veel goeds; de zachte en warme elektronische tonen dragen de stem van Eastgate als vogelgezang op een warm lentebriesje. Daarnaast swingt het nummer als geen ander en doet het bij vlagen denken aan discoklassiekers uit vervlogen tijden. LA Priest heeft met What Moves en Beginning halverwege mei al twee potentiële zomerhits te pakken.

Noteer 5 juni maar alvast in je agenda: want dan wordt GENE uitgebracht.