Live

Melkweg maakt zich op voor een nieuwe RADAR met Bongloard, COLLIGNON en The Resurrection (25 februari)


19 februari 2020

Met RADAR organiseert Melkweg elke maand een avond waar je nieuw Nederlands muziektalent kunt ontdekken in de Upstairs-zaal van de Amsterdamse venue. Aankomende dinsdag staat er een nieuwe editie op de planning met Collignon, Bongloard en The Resurrection. The Daily Indie stelt je alvast voor aan deze veelbelovende acts.

Nog meer RADAR? Op 3 maart is er een editie met Áslaug, FOSS en Banji en 3 april met Blue Crime, Spill Gold & Alien Baby Collective.

We tippen deze avond niet zomaar, want kijk maar eens wat voor acts er de laatste jaren voorbij kwamen in de Amsterdamse popzaal: van S10 tot FATA BOOM, Arp Frique, Jay-Way, Meetsysteem, Amy Root, La Loye en Ploegendienst. Wil je nog meer weten over RADAR? Eerder interviewden we de programmeur over de avond en het idee erachter.

Over naar de editie van 25 februari: waar er snoeiharde garagerock op het programma staat, een act die invloeden uit de hele wereld combineert en zelfs zogenoemde body music. En dat allemaal op één avond! Laat ons je voorstellen aan COLLIGNON, Bongloard en The Resurrection.


COLLIGNON
Te beginnen met het project van Jori Collignon, die je links of rechts hoe dan ook een keertje tegen bent gekomen, aangezien Collignon een spoor van toffe bands achter zijn naam heeft staan. Zo speelde hij met C-mon & Kypski, SKIP&DIE, het orkest van Kyteman en Nobody Beats The Drum. Al die jaren hebben de muzikant de nodige inspiratie opgeleverd en al die geuren, klanken en beelden heeft hij als spijzen uit verre landen weten te mengen in zijn nieuwe project.

Naar eigen zeggen heeft Collignon acht diverse en kleurrijke tracks klaarliggen, met zwoele ritmes, spirituele universality en glinsterende vitaliteit die hij wereldwijd op heeft gedaan. Live zal Collignon het podium overigens delen met de multi-instrumentalistische god Gino Bombrini (van onder meer SKIP&DIE en Komodo), die de meest onweerstaanbare klanken weet te halen uit zo’n beetje elk instrument dat je hem voor de voeten werpt. Het gaat een spannende show worden en RADAR maakt zijn naam met COLLIGNON driedubbel dwars waar, want de band speelt zijn allereerste show in Melkweg. Hoe nieuw wil je het hebben?!


Foto: Niek Teunen

Bongloard
Over naar het gitaarwerk van de avond met Bongloard. Dit Utrechtse drietal heeft Oh Sees en Ty Segall als grote inspiratiebronnen en met een batterij aan fuzzpedalen gaat de beuk erin. De jongens weten wel waar ze de mosterd vandaan moeten halen, aangezien Jannes in FFOOSS speelt, Ties in Palmsy speelde en Jan in SpeakEasy speelt. Eerder schreven we overigens al een uitgebreid artikel over de band, waarin onze redactrice schreef: ‘Ik kan kan na het opzetten van het nummer Whoo Yeah nauwelijks mijn hoofd lang genoeg stil houden om dit artikel af te schrijven. Whoo Yeah is smerige, ruige herrie waarop je niks anders kunt doen dan dansen (lees: stuiptrekkend met je ledematen schokken) en bier drinken (lees: drank tegen de muur aan smijten).’

Mogelijk heb je ook al eens in de pit gestaan bij Bongloard, want de band ging al mee op tour met VANT en afgelopen jaar speelde het drietal maar liefst 25 Popronde-shows plat als OOR- en NMTH-talent. Deze show kan niet anders dan een uit de klauwen lopend feestje worden. Bier smijten, duwen, trekken, springen, schreeuwen: er zal geen genade zijn tijdens RADAR met Bongloard.


Foto: Melissa Schriek

The Resurrection
Alle acts worden verrassingen, maar deze zeker! The Resurrection maakt namelijk body music. Dat komt neer op vroege techno, industrial en rave met synths, elektronische drums, live-instrumenten en wat de band ook maar in handen kan krijgen om zijn tracks mee te maken. Van vies hard naar duister melodieus en dat allemaal met een spanning die ongehoord groovy door de nummers zweeft.

Deze noorderlingen zijn behoorlijk goed geschikt voor liefhebbers van Efterklang, Roxy Music, LCD Soundsystem en dat is allemaal te horen op de band zijn debuut-EP Eden Olympia die vorig jaar verscheen. Ondanks het feit dat de EP drie nummers telt, kun je er met 21 minuten speeltijd nog een aardig tijdje mee vooruit. Live zit dat wel snor, want de band heeft er de nodige kilometers opzitten. Zo ging The Resurrection met deze tracks onder de arm eerder richting festivals als Welcome to The Village en Eurosonic.


WEBSITE MELKWEG | FACEBOOK-EVENT | TICKETS