Live

Win kaarten voor de utopische indierock van Wolf Parade in TivoliVredenburg op 2 maart


20 februari 2020

In Cloud Nine van TivoliVredenburg spelen op 2 maart de Canadese indierockers van Wolf Parade. De band die in 2005 debuteerde met een album dat insloeg als een bom: Apologies To The Queen Mary. Vijftien jaar later brengt de band nog steeds sterke albums uit. In Utrecht komt Wolf Parade zijn nieuwste worp Thin Mind laten horen en The Daily Indie kan je naar de show sturen.

Bij ons staat het nieuwe werk op de radar sinds de single Forest Green afgelopen najaar verscheen. Onze redacteur schreef daarover: ‘Het Canadese Wolf Parade is een van de meest ondergewaardeerde indiebands van de eeuw. Volgend jaar krijgt die reünie een vervolg in de vorm van het in januari te verschijnen Thin Mind en tweede single Forest Green is Wolf Parade in optima forma: een anthem dat zich zonder al te veel moeite kan meten met de beste nummers uit het oeuvre van de band.’

Wij waren niet de enige die onder de indruk waren, want de plaat werd bedolven onder sterren en hoge cijfers. Het is een knappe prestatie voor een band die al zolang bezig is, zelfs zeven jaar uit elkaar was. In 2017 kwam Wolf Parade sterk terug met Cry Cry Cry. Maar de band vond zichzelf pas echt terug op het laatste album, eentje waarop meer dansbare invloeden uit de jaren tachtig in het werk sijpelden en waarop de band ongelooflijk fris en jong klinkt.

Songwriter Spencer Krug heeft met Thin Mind een utopisch conceptalbum geschreven, waarbij 1984 van George Orwell waarschijnlijk ergens op de hoek van zijn schrijftafel lag. Krug beschrijft een soort ‘veilige wereld’, een verveelde maatschappij waarin niemand meer weet wat hij wil doen, maar die ondertussen achter de schermen met harde hand wordt geregeerd. Rode draad door de liedjes is de invloed van nieuwe technologieën en hoe al dat holle gescroll onze focus heeft vertroebeld. Je hoeft niet lang na te denken hoe hij aan zijn inspiratie komt…!

Donkergrijze drones
Net als tijdens een Europese tour tien jaar geleden, hebben de heren van Wolf Parade de Finnen van Joensuu 1685 als support gevraagd. Deze donkergrijze drone-band uit Helsinki werd in 2007 opgericht en gaat de avond onderdompelen in een zwarte oceaan van geluid. De sound van de band verzuipt in feedback, zachte noise in de verte en overstuurde synthesizers. Alsof er een loeiheet ijzer al sissend in een bak water wordt gelegd.

Winnen?
Wil je naar de avond met Joensuu 1685 en Wolf Parade in TivoliVredenburg? Stuur dan vóór 28 februari een mail naar ricardo@thedailyindie.nl en laat ons weten waarom je graag naar de show wilt gaan op 2 maart.


WEBSITE TIVOLIVREDENBURG | FACEBOOK-EVENT | TICKETS