Live

Fuzz Club Eindhoven kondigt eerste namen aan met The Heads, Pigs (x7), Sonic Boom, Verstärker en Acid Rooster (28 & 29 augustus)


20 februari 2020

In Eindhoven wordt op 28 en 29 augustus de derde editie van Fuzz Club in Effenaar georganiseerd. Het tweedaagse festival komt uit de startblokken met een stevige set namen, onder meer The Heads, Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs en Sonic Boom.

De afgelopen edities hebben we ons goed door laten trillen tijdens Fuzz Club, in ons verslag van afgelopen editie namen we je al mee in een dagje fuzz, distortion, visuals, bier en feedback. Over de achtergrond en het idee achter het festival spraken we overigens eerder met de oprichter van het Fuzz Club-label Casper Dee. Daarin vertelt hij onder meer: “Er was echt een speciale atmosfeer in Effenaar, mensen kwamen van overal ter wereld om erbij te zijn. We hebben vorig jaar bezoekers uit 35 landen geteld, wat waanzinnig is voor een relatief klein niche-festival als het onze. Als je al die gepassioneerde liefhebbers in één pand hebt, dan ontstaat er iets unieks.”

Daar kunnen we hem alleen maar gelijk in geven. Wil je nog meer indrukken krijgen van een weekendje Fuzz Club? Check hieronder de aftermovie van de afgelopen editie, waar onder meer Night Beats, Cosmonauts, The Janitors, Froth, Snapped Ankles, Acid Baby Jesus, Les Big Byrd, Kikagaku Moyo, The Soft Moon, Tess Parks, Iceage en The KVB speelden.

De 2020-editie
Voor de komende editie op 28 en 29 augustus zijn de eerste voorspellingen bijzonder goed. Met de cult-fuzzers van The Heads uit Bristol en de zware jongens van Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs die onlangs nog de waanzinnige single Reducer uitbrachten, die op het nieuwe album Viscerals verschijnt. Daarnaast komt er in de vorm van Sonic Boom een levende legende naar het festival, bij liefhebbers van fuzzy genres uiteraard bekend van Spectrum en Spacemen 3. Als laatste van de eerste lichting zijn de krautrockers van Verstärker en de allround psychedelica-freaks van Acid Rooster aangekondigd.

De kaartverkoop van Fuzz Club 2020 is inmiddels begonnen en er is nog een klein aantal early bird-tickets: bit.ly/FuzzClub-EarlyBird. Hieronder leiden we je eerst nog even audiovisueel langs de eerste acts.WEBSITE EFFENAAR | FACEBOOK-EVENT | TICKETS