Live

Win kaarten voor een van de wildste avonden van het jaar met Shht en El Yunque in Stroomhuis (7 maart)


21 februari 2020

Shht in het Stroomhuisje? Dat klinkt als het meest doorgeslagen feestje van dit voorjaar! De Belgen komen op zaterdag 7 maart naar Eindhoven om een avondje door het licht te gaan en wij kunnen je daarnaartoe sturen.

De omschrijving van het event vat de muziek van de Gentse act prachtig samen: ‘De verkeerde drugs op het juiste feestje. Of juist andersom, hangt er vanaf waar je ergens zit in een nummer, want bij het eclectische Shht uit Gent worden grenzen eerst vervaagd, voordat ze worden opgerekt. Links is rechts en heavy smaakt als fluweel, snap je?’ Mogelijk heb je het zelf al een keertje meegemaakt, want de band speelde op Pukkelpop, Best Kept Secret, Eurosonic en ging met De Staat als support mee door Europa.

Wij schrijven onlangs nog over de gloednieuwe single Hello? Hello! van de band, wat ook weer een kakofonie van vervreemdende geluiden is, maar op een of andere manier een stuk gecontroleerder klinkt dan het debuut Love Love Love uit 2018. Alsnog: laat je niet voor de gek houden, want dit spookhuisnummer gaat bijna tien minuten tekeer en is een denderend voorproefje van het nieuwe album Noneketanu dat op 13 maart verschijnt.

Vierkoppig noiserockmonster
De band neemt overigens nog een verrassing mee uit hun exotische vaderland, zo komt het avant-gardistische collectief El Yunque mee naar Stroomhuis.  Dit gezelschap uit Hasselt heeft ondertussen alweer drie behoorlijk experimentele albums op zijn naam staan, waarvan de laatste O Hi Mark uit 2018 dateert en volgens het viertal gaat over ‘de invasie van Normandië, social media, een Mongolische keizer en de slechtste film die ooit gemaakt is. Sommigen noemen het een conceptalbum, anderen niet.’ Goed, dan weet je al een beetje hoe laat het is…!

Winnen?
Wil je naar de show van deze twee waanzinnige liveacts? Stuur dan een mailtje naar ricardo@thedailyindie.nl, laat weten waarom en doe dat vóór 6 maart. Kun je zomaar met je beste vriend of vriendin een van de wildste avonden van het jaar beleven.


WEBSITE EFFENAAR | FACEBOOK-EVENT | TICKETS