Live

Klangstof is terug met een magistraal album en wij kunnen je naar de liveshow in Paard sturen (7 maart)


24 februari 2020

Klangstof reeg met zijn debuutalbum uit 2016 het ene na het andere indie-succes aan elkaar door als eerste Nederlandse act op Coachella te staan, een Edison te winnen en te touren met onder meer Flaming Lips en Jagwar Ma. Sinds vorige week is de band keihard terug met het nieuwe album The Noise You Make Is Silent en wij kunnen je naar de liveshow daarvan sturen.

Ook in eigen land ging het de band voor de wind met shows op Lowlands, ESNS, Motel Mozaique, Into The Great Wide Open, Best Kept Secret, Valkhof en noem ze allemaal maar op. Wij interviewden de band een paar jaar geleden al eens over het DNA van de band en dat wonderbaarlijke debuutalbum Close Eyes To Exit. Later spraken we Klangstof voor een podcastserie, waarin we het nummer Names tot op de draad uitplozen met de band.

Nieuwe start
Toch was het niet allemaal rozengeur en maneschijn voor Klangstof: zo bleef de band met een tonnen hoge schuld achter, die overigens wel weer is kwijtgescholden. Het is zomaar zo’n naar muziekindustrie-verhaal dat een band in de knop kan breken, maar gelukkig liet Klangstof zich niet gek maken en heeft de band een frisse start gemaakt door zich te focussen op wat ertoe doet: de muziek.

Met het nieuwe album laat de band zien waar het nog meer toe in staat is. Het trio trok naar Los Angeles en sloot zich op met laptops, synthesizers en tafels vol effectpedalen. Het resultaat leidde volgens frontman Koen van de Wardt tot een album dat in het teken staat van het losbreken van alle gebaande paden. Op die route is er van alles losgekomen dat zijn vruchten af heeft geworpen. Wat wel af te lezen is aan de mooie recensies één-voor-één binnen komen stromen. Zo schreef onder meer de Volkskrant over een plaat ‘met grote internationale allure’.

Winnen
Dan is het extra fijn dat wij kaarten weg mogen geven voor deze show, want dat wordt een pareltje! Naast Klangstof krijg je ook nog eens Áslaug als support, deze IJslands- Nederlandse artiest komt Paard verwarmen met haar plakkende synthpop. Wil je naar de show? Stuur dan vóór 5 maart een mailtje naar ricardo@thedailyindie.nl en laat weten waarom je met je beste vriend of vriendin zin hebt in een avondje broeierige indiepop van de bovenste plank.


WEBSITE PAARD | FACEBOOK-EVENT | TICKETS