New Music

Wolf Parade keert opnieuw terug met het even wanhopig als euforische Forest Green


19 november 2019

Het Canadese Wolf Parade is een van de meest ondergewaardeerde indiebands van de eeuw. Na een reeks van drie geweldige albums op rij, waarvan debuut Apologies To The Queen Mary uit 2005 nog wel steeds onovertroffen is, trokken co-frontmannen Dan Boeckner en Spencer Krug in 2011 de stekker er uit.

Vijf jaar later – en een hoop goede platen van zijprojecten als Sunset Rubdown, Handsome Furs, Operators en Divine Fits verder – was daar een reünie en de zeer fijne comebackplaat Cry Cry Cry.

Volgend jaar krijgt die reünie een vervolg in de vorm van het in januari te verschijnen Thin Mind. Een paar weken terug was er al een eerste voorproefje op die plaat, in de vorm van het op een misschien net iets te kitscherige synthriedel leunende Against The Day, maar tweede single Forest Green is Wolf Parade in optima forma: een anthem dat zich zonder al te veel moeite kan meten met de beste nummers uit het oeuvre van de band.

Vergezeld door een arsenaal aan opzwepende riffs bezingt Boeckner de huidige staat van de aarde. ‘It’s something that you’ve known since birth, you understand this place is cursed.’ Maar Wolf Parade is geen band om te zwelgen in depressie, dus voegt hij er snel aan toe: ‘But it feels like home.’ Waarna de voltallige band zich stort op een instrumentale climax die je de rest van de week waarschijnlijk niet meer uit je kop krijgt, én waarvan wij in ieder geval veel zin krijgen om volledig uit onze plaat te gaan. Dat kan op 2 maart als Wolf Parade in TivoliVredenburg staat, maar natuurlijk ook gewoon nu al in je huiskamer.