New Music

Spinning Coin wil met Feel You More Than World Right Now weer wat liefde in de wereld brengen


21 november 2019

Ik heb het de laatste dagen weleens geprobeerd, maar dat ha-a-a-a-a-a-ahh-ah-a-geluid van Feel You More Than World Right Now krijg ik toch echt niet overtuigend uit mijn strot. Toegegeven: de single klinkt mogelijk wat extreem de eerste keer, maar geloof mij nou: hij blijft hangen en wordt steeds beter.

Zelfs tot het punt dat je er haast niet meer zonder kunt. Het gaat hier trouwens de hele tijd al over de band Spinning Coin, de band die op 21 maart zijn tweede album Hyacinth uitbrengt via Domino. Volgens het bijbehorende persbericht is de plaat ‘full of poetry, light and warmth of heart, and presents a band holding nothing back.’ Nou ja, als je die single hoort, dan is daar geen woord aan gelogen. De band gaat all-out met een soort pop die Beach Fossils vroeger maakte, gecombineerd met een theatrale kant die je zelfs bij of Montreal nog niet zo snel aantreft. Je moet het maar net trekken, dat wel, maar op een of andere manier komt Spinning Coin er prima mee weg en werkt het ook nog eens verslavend.

De boodschap van het nummer is een positieve in al het verbale en fysieke geweld tussen mensen die enerzijds een betere wereld willen en anderzijds mensen die dat, euh: kennelijk niet willen…? Jack Mellin legt uit “The new songs are about the need for love in an often very unloving world. Trying to find a balance of some kind between feelings of apathy, negativity, detachment and action, positivity and oneness.’ Ook nog een mooie geanimeerde video erbij, niets meer aan doen. En wil je Spinning Coin live zien? Zet 21 maart dan maar vast in je agenda, dan speelt de band in Cinetol.