New Music

In première: zet de wereld even op pauze voor This Thing van Mooneye


9 mei 2019

Een tijdje terug zaten we in Rotterdam op een mooie vrijdagmiddag tussen de kopjes koffie en de fietsen met Mooneye. Dat leverde een mooi verhaal op over de evolutie van de band, social media en tijd. Even later viel een mailtje in de digitale brievenbus, met de vraag of wij een van de DAFT-sessies van de band in première wilden laten gaan. Graag zelfs! Vandaag stellen we This Thing aan jullie voor, ga er vooral even voor zitten.

In de video worden we meegenomen in de intieme setting van de studio, een omgeving waarin de band zijn muziek het best tot zijn recht komt. De warme vocalen van frontman Michiel Libberecht vullen de ruimte waarrond de rest van de band zich verzamelt. ‘I wanna close my eyes’, klinkt het. Laat dat nou precies zijn wat wij willen doen bij het horen van deze mooie DAFT-sessie: onze ogen sluiten en wegdrijven op de muziek.

Toen we de band vorige maand spraken, hadden we het al over de houdbaarheidsdatum van muziek. Met deze fijne live-sessie maken ze alvast de ambitie duidelijk om tijdloze muziek te maken. This Thing is de derde DAFT-sessie na Thinking About Leaving en Black River. We kunnen alvast het volgende verklappen: het is nog niet afgelopen! Afgelopen weekend stond de band nog op Here Comes The Summer en de komende tijd onder meer op Bands in a Barn.