New Music

TDI Radio: luister onze Pinguin Radio-show van 7 mei terug met onder meer The Murder Capital, black midi en Japanese Breakfast


9 mei 2019

Bloedstollende zaken en moordlustige heren. Ja, we hebben het over The Murder Capital. Met de nieuwste single Green & Blue verlaagt de band het tempo een beetje, maar dat wordt gecompenseerd met een opmerkelijke verhoging van het dreigingsniveau. Rauwe, opgejaagde postpunk die afgelopen dinsdag niet kon ontbreken tijdens ons wekelijkse uurtje op Pinguin Radio.

In januari raasde er nog een storm over Groningen en daar had black midi ongetwijfeld iets mee te maken. Het gaat hard voor de band die deze zomer op Lowlands te vinden is. Voor de debuutsingle was er de hype, gelukkig werd die meer dan waar gemaakt met Crow’s Perch. We vergeleken black midi toen qua sound met Palm en Talking Heads. Toeval of niet, maar laat die laatste nou net de titel zijn van de nieuwste single. Een teken dat we niet konden negeren en zo maakte Talking Heads zijn opwachting in onze uitzending.

Verder waren er ook nieuwe nummers van Japanese Breakfast, The National, The Mighty Breaks, Cate le Bon en Drahla te horen. We maakten het je zo makkelijk mogelijk en verzamelden zoals altijd alle nummers in een playlist die is te vinden op Spotify.

 1. Allah-Las – Raspberry Jam
 2. The National – Hairpin Turns
 3. The Murder Capital – Green & Blue
 4. The Mighty Breaks – You Can Take Me
 5. Sam Cohen – I Can’t Lose
 6. Ride – Future Love
 7. Psychedelic Porn Crumpets – Bill’s Mandolin
 8. Noel Gallagher’s High Flying Birds – Black Star Dancing
 9. Meetsysteem – Daar
 10. Kyle Craft – 2 Ugly 4 NY
 11. Drahla – Serenity
 12. Cate le Bon – The Light
 13. black midi – Talking Heads
 14. Babe Rainbow – Something New
 15. Japanese Breakfast – Essentially

Vergeet niet de playlist te volgen op Spotify, dan ben je altijd up-to-date!

Volgende week dinsdag zijn we weer te horen op Pinguin Radio, zoals altijd vanaf 21:00 uur!