New Music

In première: The Jerry Hormone Ego Trip smurft erop los in zijn nieuwe videoclip bij Nep! Nep! Nep!


1 mei 2019

Oh-oh, Jerry Hormone en zijn Ego Trippers are up to no good met de nieuwe videoclip bij Nep! Nep! Nep!, de kakelverse single van het laatste album The Jerry Hormone Ego Trip swingt de pan uit! dat eerder dit jaar verscheen. De clip die precies op tijd verschijnt om vol goede moed op 2 mei richting Paradiso te gaan voor de band zijn show op Indie Moerstaal.

Kijk, we kennen Jerry en zijn kornuiten nu al een tijdje en als die een mailtje sturen, dan weet je wel weer hoe laat het is. Zo gingen we twee jaar geleden onder meer een heel weekend met de band op stap tijdens Eurosonic Noorderslag en lieten we een tijdje terug de videoclip bij de single Mannentranen in première gaan.

Deze keer gaat het over een compleet andere boeg, aangezien we Jerry als Vader Abraham tot ons zien komen en zijn band (ook bekend als The Tambles) als blue-faced Smurfen rond zien rennen bij een liedje over carrièremakers die likken, likken, likken naar boven en trappen, trappen, trappen naar benee (alles komt in drievoud bij Jerry Hormone). Hoe ze nou weer op dit idee zijn gekomen? Dat vroegen we aan de bandleider zelf!

Leg eens uit als je wilt: waar gaat dit over?!
“Als kind moest ik een keer met m’n broertje en zusje verkleed als smurf. Dat was voor het zoveel jarig bestaan van mijn opa en oma. Mijn moeder vond dat we daar een ludiek stukje voor moesten doen. ‘Werken voor je bordje koud buffet, snotneuzen!’ Wij dus als smurfen en mijn moeder met baard, bril en bolhoed als Vader Abraham. ‘Lalalalalalalalalala, lalalalalalalalalala, lalala…’ playbacken. Met een dom dansje erbij. En alsof dat nog niet meer dan voldoende gênant was, had mijn broertje – de kleinste smurf van het stel – veel te veel garnalencocktail naar binnen gelepeld en dat kwam uitgerekend tijdens het moment suprême – ‘de Fluitsmurf begint’ – uit z’n smurf gesmurft en mensenkinderen, wat vloekt dat zalmroze met smurfenblauw.”

“Lang verhaal kort: mijn psychotherapeut raadde mij aan deze traumatische jeugdherinnering te herbeleven. In de vorm van een videoclip, bijvoorbeeld. Dus ik bezocht de lokale feestwinkel en belde Tom en Gijs de Jong van MOOON, want die hebben bakken smaak, karrenvrachten kennis en busladingen kunde wat betreft het regisseren, filmen en monteren van geinige clips. Hop, middagje Aarle-Rixtel, en zie hier: de sensationele muziekvideo voor Nep! Nep! Nep!”

Lekker verhaal weer, bedankt Jerry!