New Music

In première: de sisyphusarbeid van The Jerry Hormone Ego Trip in nieuwe videoclip Mannentranen


20 december 2018

Leer ons de deugnietjes van The Jerry Hormone Ego Trip kennen, na het stuiterende debuutalbum Stout! Stout! Stout! uit 2016 volgen we de band op de voet, daarom doet het ons extra goed dat we vandaag de gloednieuwe video bij Mannentranen als eerste aan je mogen laten zien.

Wat betreft dat ‘op de voet volgen’, dat deden we vorig jaar nogal letterlijk toen we vier dagen met de band op stap gingen (deel 1, deel 2 en deel 3) naar Eurosonic Noorderslag. Daarvoor recenseerden we nog het debuutalbum met de gevleugelde woorden: ‘The Jerry Hormone Ego Trip heeft met Stout! Stout! Stout! een heerlijke garagerockplaat afgeleverd waarvan vrijwel elke song een potentiële hit is.’ Het zal je maar gezegd worden!

Afgaande op de nieuwe single Mannentranen zal het niet veel anders worden met die nieuwe plaat die 1 februari verschijnt via Excelsior die The Jerry Hormone Ego Trip Swingt De Pan Uit! zal heten. Deze eerste single van de plaat kenmerkt zich door bijdehante baslijntjes, geile orgeltjes en teksten over een jojo- relatie van een vrouw die zich parasiterend voedt met de zoute tranen van haar geliefde en daar onwijs van lijkt genieten. Inclusief een video waarin Hormone zichzelf opoffert voor de kunsten en een kilootje of twaalf aan uien wegsnijdt onder zijn rood doorlopen ogen.

Maar waar het nou echt allemaal over gaat, hoe die video tot stand kwam en wat de band verder allemaal aan het doen is, dat vroegen we aan de enige echte Jerry Hormone.

Hoe kwam de video tot stand?
“Het is gefilmd in de discomfort of my own home en met mijn eigen vriendin als sadistisch uienmeisje, waar ik een weg door kilo’s en kilo’s uien schil en snipper .”

Waar gaat het nummer over voor jou?
“De sisyphusarbeid die een relatie soms is. Telkens maar weer die steen de berg omhoog duwen en hem steeds weer naar beneden zien rollen. En nu heet het toevallig Mannentranen omdat het vanuit een mannelijk, heteroseksueel perspectief geschreven is, maar kerels kunnen net zulke kutwijven zijn.”

En de plannen voor de komende tijd?
“Mannentranen is de eerste single van The Jerry Hormone Ego Trip swingt de pan uit!, het nieuwe album dat vanaf 1 februari 2019 zowel fysiek als digitaal via Excelsior Recordings verkrijgbaar zal zijn. Op 1 februari is ook de releaseparty op de V11 in Rotterdam, wat een feest! Kun je die dag niet of is Rotterdam te ver weg voor je? Kom dan een ander keertje langs!”

Live-optredens The Jerry Hormone Ego Trip
1 februari – V11, Rotterdam (release-party)
14 februari – Cul de Sac, Tilburg
15 februari – De Pul Uden (met @The Mariños)
22 februari – dB’s, Utrecht
1 maart – STECK podium – club – bar, Delft
2 maart – Cinetol, Amsterdam
4 april – Effenaar, Eindhoven (met Mark Lada’s Golden Arches) 
5 april – Simplon, Groningen