New Music

Dagdromen over roadtrips naar exotische bestemmingen met Read My Mind van Rolling Blackouts Coastal Fever


30 april 2019

We raden je aan om Rolling Blackouts Coastal Fever geen drie keer na elkaar te zeggen. De naam is een heuse tongtwister, maar dat vergeven we de band moeiteloos. Met nieuwe single Read My Mind zet de band zijn eigen traditie van catchy en tevens laidback gitaarwerk onverstoord verder.

Vorig jaar verscheen Hope Downs, de debuutplaat van de Australische indierockband. In een interview vertelde Tom Russo ons het volgende over het proces van het zonovergoten album: “We hebben wel eens in een échte studio opgenomen, maar zo’n steriele omgeving past simpelweg niet bij onze muziek. Onze energie komt voort uit het feit dat we met z’n allen in één kamertje spelen. Dat is dan misschien niet foutloos, maar we doen het liefst waar we ons comfortabel bij voelen.”

Die lijn wordt nu duidelijk verder gezet: aanstekelijke rock die doet verlangen naar de zomer. Met In The Capital vormt Read My Mind een tweeluik dat op 7-inch uitgebracht wordt. De laidback-beat op Read My Mind doet ons dagdromen over roadtrips onder het genot van een stralende zon. Een verrassing is de single niet echt, maar daar zijn we in dit geval maar wat blij om. Laat Rolling Blackouts Coastal Fever maar lekker doen waar de band goed in is: een beetje Australië naar hier brengen met de nodige hoeveelheid zon, zee en strand.

De visuele interpretatie liet de band geheel over aan Australisch fotograaf Warwick Baker. Bij de videoclip hoort dan ook een waarschuwing voor gevoelige kijkers: ‘Bevat scènes over de behandeling van dieren die door sommige kijkers als verontrustende beelden ervaren kunnen worden.’ Baker haalde de inspiratie voor de video namelijk uit rodeo, gefocust op de performers in plaats van het publiek. Een kleine kanttekening: Baker is zelf vegetarisch en vertelde het volgende over de clip: “I found the event confronting, but wanted to document the theater and rituaal of the rodeo without glorifying or condemning it.