New Music

In première: CIEL geeft eerste teken van leven vanuit Brighton met kleurrijke livesessie


17 september 2019

Het is alweer even geleden sinds we iets hoorden van CIEL, maar vandaag brengt ze een kleurrijke livesessie uit van haar single Naked. Een jaar geleden verhuisde frontvrouw Michelle Hindriks van Leeuwarden naar Brighton, om daar een nieuwe band te vormen rondom haar soloproject. De sessie geeft een dromerig inkijkje in de Bella Studios, waar ze momenteel ook haar tweede EP opneemt, die we in 2020 kunnen verwachten.

“Hoewel muziek niet de voornaamste reden was voor mijn verhuizing naar Brighton, denk ik dat het een goede stap is geweest voor CIEL”, vertelt Hindriks. “Het voelt soms alsof alles hier vanzelf gaat. Waar ik in Nederland altijd moeite had met het vinden van gelijkgestemde muzikanten om een band mee te vormen, vond ik die hier in Brighton binnen no-time.”

(De tekst gaat door onder de foto)

Het duurde dan ook niet lang voor Hindriks haar soloproject, waarmee ze in 2017 nog deelnam aan Popronde, in een nieuwe samenstelling kon voortzetten. “Mijn nieuwe band draagt veel bij aan de livesound en mijn bandleden hebben een grote invloed op het nieuwe werk. De nummers hebben nog steeds de essentie van de eerste demo’s die ik schreef, maar mijn band tilt ze echt naar een hoger niveau.”

De opnames van CIEL’s tweede EP zijn in volle gang. “Waar ik mijn eerste EP als solo-artiest heb opgenomen en met sessie-muzikanten werkte, voelt het proces rondom deze tweede EP echt als een bandproces”, aldus Hindriks. De EP wordt geproduceerd door Jack Wolter. “Ik ben groot fan van zijn band, Penelope Isles. Jack is erg betrokken geweest bij het hele proces en heeft op creatief vlak veel bijgedragen aan de nieuwe sound van CIEL.”

De komende week brengt Hindriks door in Londen, waar ze met producer Iggy B (o.a. MONEY, John Grant en Spiritualized, red.) de EP zal gaan mixen in de Strongroom Studios. “Dit najaar brengen we onze eerste single uit. We kunnen niet wachten!”

We maakten onlangs ook een uitgebreide feature over het muzikale leven in Brighton met daarin een playlist samengesteld door CIEL. Check dat hier.