Feature

De day job van Pim Walter: overdag is hij fietskoerier, ’s avonds muzikant zonder optredens


2 maart 2021

Het is hartstikke leuk om muzikant te zijn in Nederland, maar een vetpot? Nee, dat is het niet. De meeste zangers, gitaristen, drummers en toetsenisten hebben daarom ook een andere baan naast het muzikantenbestaan. Daarom laten wij de day jobs zien van onze favoriete indie-muzikanten, die het ook in 2021 nog steeds niet makkelijk hebben.

Deze keer spreken we Pim Walter, bassist bij Alvaro Soler en frontman van Dino Kids. Over die laatste band schreven we al vaker bij The Daily Indie en we waren wel weer eens nieuwsgierig hoe het ging met onze Arnhemse vrienden.

Tekst Eric Veltink


Pim Walter
Fietskoerier bij de Groene Rijders
“Het begon met de afzegging van het eerste optreden, daardoor liep ik mijn eerste inkomsten mis. Daarna volgde de volgende afzegging, en nog één en nog één. In de zomermaanden ga ik normaal gesproken als bassist op tour met Alvaro Soler. We zouden gaan spelen in Europa en Zuid-Amerika, maar de hele tour van 2020 ging niet door. Ook de geplande optredens met Dino Kids, en het inval- en theaterwerk dat ik doe, werden afgezegd. Ik kon wel gebruik maken van de Tozo (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers, red.), maar ik wilde liever werken.”

“Dat vond ik toen ik in het centrum van Arnhem een boek kocht bij Hijman Ongerijmd en vroeg of ik hun boeken kon bezorgen. Dat bleken de Groene Rijders al voor hen te doen. Ik heb dat bedrijf opgezocht en kwam erachter dat dit het idee is van twee leuke Arnhemse ondernemers die CO2-neutraal logistiek willen leveren. Drie dagen later zat ik op de fiets. ‘Ga maar rijden, joh!’ kreeg ik nageroepen toen ik vertrok voor mijn eerste rit. Het is super leuk, ik ben lekker buiten en ik tref vooral blije mensen.”


Pim Walter
Bassist bij Alvaro Soler en frontman Dino Kids

“Afgelopen jaar was een jaar van reflectie: wil ik mijn koers wijzigen, ga ik studeren, moet ik volwassen worden? Ik heb geaccepteerd dat ik nu geen grip heb op de situatie. De zomer staat vol met optredens en we zien wel wat daarvan komt. Ik ben in ieder geval blij dat ik de wetten niet hoef te schrijven. Tja, het is zoals het is.”

Blijf op de hoogte van waar Dino Kids mee bezig is, door de band te volgen op Instagram en Facebook.


Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Banner-Magazine-25-660x246.png