New Music

In première: Dino Kids gooit er een flinke surfbeat in op nieuwe single Lufthansa


16 september 2020

Begin 2019 bracht het Arnhemse Dino Kids, bestaand uit bandleden van onder meer Alvaro Soler en Nausica, debuutalbum Television uit. Nu is er nieuw werk met de release van de video Lufthansa met invloeden van La Femme, Mac DeMarco en Quentin Tarantino. We gingen in Arnhem rond de tafel met bandleider en bassist Pim Walter.

Kom je de coronatijd een beetje door?
“Over het algemeen ben ik wel positief en zie ik deze periode als een kans om ook andere dingen te doen. Dino Kids is een vet project en muziek maken is erg mooi, maar soms heb ik behoefte aan concretere vormen van zingeving. En ja, eens in de twee maanden denk ik dan weer ineens: kut, ik wil doen waar ik goed in ben: bas spelen en muziek maken.”

Heb je de afgelopen tijd nog op de planken gestaan?
“Met Dino Kids hebben we onlangs wel een heel leuke show gehad in Brebl in Nijmegen. Die show was natuurlijk aangepast, We werkten met extra visuals om het voor een zittend publiek interessanter te maken. Ook namen we tijd om iets over de liedjes te vertellen. Als het donker is en iedereen danst om twee uur ’s nachts, dan kun je gewoon doorstampen. Als je stil op je stoel zit, dan voelt zo’n energieke stampshow toch wat ongemakkelijk.”

Hoe is deze video tot stand gekomen?
“De video heb ik gemaakt met de Arnhemse danseres Merel Franx. Ik zag haar bewegen op een Instagram-filmpje en ik vind haar blik en haar bewegingen erg mooi. De vorige video was ook een dansvideo, dat was de video met de dansende vingertjes. Ik vind dansvideo’s gewoon vet, dat is het ding. Het filmen van stills, vanuit een vaste hoek, dat vind ik te gek. De stills in deze video zijn van Merel haar voeten, haar bovenlichaam en haar hele lijf. Ze zijn vanaf dezelfde kant geschoten.”

“In het liedje zit continu die beat totdat je met een knal die western bridge krijgt, de brug die leidt naar het refrein. Het idee komt uit Death Proof van Quentin Tarantino, waar een nieuw gedeelte van de film wordt aangekondigd met de overgang van kleur naar zwart-wit en dan weer terug naar kleur. Ik vind het mooi hoe die overgang ineens verrassend kleur geeft aan die zwart-wit-wereld.”

Is de opvolger van Television ondertussen al in de maak?
“Het nummer is niet de voorbode van een nieuwe plaat. Dit nummer heeft iets meer beat, een synthbas en een Mac DeMarco-achtige gitaar. Hij is wat La Femme-achtig en daar ook op geïnspireerd. Het nieuwe werk wordt meer uptempo. De eerste plaat was surfy maar er zitten ook veel sfeer-dingen in. De nieuwe singles hebben waarschijnlijk sterkere surfinvloeden. Spotify-technisch zijn losse singles wat handiger, of deze samenkomen op een tweede plaat, dat weet ik nog niet.”

Dino Kids speelt tijdens de Popronde Poppodium Pre-Party in Alkmaar en wel op 13 november in Podium Victorie.