Live

Popronde trekt dit najaar toch het land door met de Poppodium Pre-Party


25 augustus 2020

Logischerwijs werd Popronde onlangs doorgeschoven naar begin volgend jaar, maar vandaag maakt het festival bekend dat er dit najaar toch getoerd zal worden. Van 12 september tot en met 28 november doet Popronde door heel Nederland poppodia aan onder de noemer: Popronde Poppodium Pre-Party.

Het idee van deze pre-party is om in iedere stad of regio een Poprondeshow te organiseren, zodat de bands niet stilzitten en er gebruik wordt gemaakt van alle poppodia die ons land rijk is. Chris Moorman is hoofd communicatie van het festival en vertelt over de plannen: “Popronde vindt plaats in kroegen, kerkjes, kledingwinkels en kapperszaken, locaties waarin het publiek geen anderhalve meter afstand kan waarborgen. In de poppodia is deze mogelijkheid er wel, het gros organiseert al kleine concerten voor dertig, veertig of misschien zelfs honderd man publiek. Een uitgelezen kans om toch nog iets voor die 146 geselecteerde acts te kunnen betekenen en ze hopelijk allemaal tenminste één keer te kunnen laten spelen dit najaar.”

Geen vervanging voor Popronde
Voor alle duidelijkheid: deze Poppodium Pre-Party is geen vervanging voor Popronde, maar een aanvulling en ontstaan vanuit de corona-beperkingen. Het leuke aan het concept is dat er niet alleen vast wordt gehouden aan de 42 speeldata en steden die Popronde normaal gesproken telt, maar dat eveneens podia als De Groene Engel in Oss, P60 in Amstelveen, Het Beest in Goes en Q-Factory in Amsterdam mee zullen doen.

Nog goed om eventjes op te letten: waar Popronde-avonden normaliter gratis toegankelijk zijn, zal er deze keer maximaal vijf euro entree worden gevraagd om de penibele situatie van poppodia enigszins te compenseren. Een kleine moeite als je het ons vraagt, het liefst doneer je nog het dubbele aan jouw lokale zaal!

De Popronde Poppodium Pre-Party zal traditiegetrouw af worden getrapt in Nijmegen en wel in Doornroosje. Op 28 november vindt het eindfeest plaats in de Melkweg: alle tussenliggende speelsteden en locaties zijn te vinden op de website van het festival.