New Music

Het komt met bakken uit de hemel op de nieuwe Egyptian Blue-single Contain It


11 juni 2019

Met een debuut-EP die onderweg is en de internationale muziekjournaille in de nek hijgende, staat de druk er goed op bij Egyptian Blue. De band uit Brighton brengt 21 juni de EP Collateral Damage uit en met Contain It geeft het een bijzonder straf voorproefje.

Ergens tussen een lage- en een hogedrukgebied bevindt zich deze roerige postpunk-storm uit Engeland. Op eerdere singles To Be Felt en Collateral zag je in de verte al een flinke donderwolk aan komen drijven, met Contain It komt het pas echt met bakken uit de hemel zetten. Een nummer dat volgens de band over het volgende gaat: “The bitter end of the evening where people say something interesting. Or when someone says something that triggers negative thoughts in your head.”

De band brengt zijn werk uit via Yala! Records, het label van Will White, de voormalige gitarist van The Maccabees. Iemand met een goed oor en met zijn label doorgaans niet veel uitbrengt, dus als wij iets van hem voorbij zien komen, weten wij vaak al genoeg. Eerder bracht hij werk uit van YAK, The Magic Gang, BLANc, FEET en nu is het de beurt aan deze nieuwe punkadonissen.

Later dit jaar speelt de band op Misty Fields, die wel meer waanzinnige beloftes binnen hebben weten te slepen voor het festival en Paard van Stal in Paard op 6 september.