New Music

In première: op Lost Your Number onderzoekt Lewin de impact van een break-up


10 juni 2019

Wat als je een break-up-plaat schrijft terwijl je nog samen bent met je geliefde? Lewin, die dagelijks door het leven gaat als Jara Holdert, deed het en wat daar uitkwam, horen we op Lost Your Number. Uit angst om gekwetst te worden, trekt het hoofdpersonage van het nummer zich terug uit de wereld. Vandaag gaat de single bij ons in première, dus zet je schrap.

Het heeft wat voeten in de aarde gehad met opnames in Berlijn en Haarlem, maar het resultaat mag er zijn. Onder de naam Lewin maakt Holdert een nieuwe muzikale start, persoonlijker en emotioneler dan ooit. Het debuutalbum ligt namelijk klaar, maar het grote publiek moet er nog even op wachten. Toen de laatste opnames voor die plaat afgerond waren, liep de relatie tussen Holdert en haar grote liefde en muze Aaron Ahrends op de klippen.

Een glazen bol
Geen spectaculaire gebeurtenis zou je denken, want we maken het allemaal wel eens mee. Toch was dit anders, want bij het terugluisteren van de nummers voor die debuutplaat hoorde Holdert opeens hoe al die nummers eigenlijk al afscheidsliedjes waren. Ze beschreven hoe de relatie zou eindigen, alsof ze een glazen bol in handen had.

Op Lost Your Number wordt nagedacht over de impact van een break-up. “Als we zo ontzettend kwetsbaar kunnen zijn met elkaar, is het dan niet wijzer om jezelf te beschermen tegen de mogelijk desastreuze effecten van de liefde?” In combinatie met het eerder verschenen Leather Jackets vormt het de tweezijdige visie op de post-break-up-periode. Enerzijds weerklinkt de angst, anderzijds de pogingen om opnieuw te beginnen. Het was die combinatie die Holdert nodig bleek te hebben om met een schone lei en onder een nieuwe naam opnieuw te beginnen.