Live

Eerste namen voor Kliko Fest met onder meer Fat White Family, Legendary Shack Shakes, The Ex en The Anomalys (27 juni)


13 februari 2020

Jaaaa, een van de lekkerste en smerigste feestjes van het jaar begint vorm te krijgen. Vandaag maakt Kliko Fest de eerste namen bekend van zijn festival in Patronaat. Onder meer Fat White Family, Kid Congo & The Pink Money Birds en The Anomalys zijn van de partij.

De afgelopen jaren hebben we nogal wat ruige avonden beleefd tijdens Kliko Fest, het jaarlijkse festival dat overigens van half juli naar eind juni is verplaatst. Eerder interviewden we al eens programmeur Jeroen Blijleve over het festival dat tot diep in de nacht doorgaat en de afgelopen jaren maakten we ook behoorlijk wat indrukwekkende fotoverslagen.

Door de jaren heen speelden tijdens Kliko Fest onder meer Ty Segall, Allah-Las, New Bomb Turks, Cloud Nothings, Jon Spencer Blues Explosion, The Phantom Four, Dead Ghosts, Meatbodies en King Khan & The Shrines. Dit jaar gaat het festival direct hard uit de startblokken met de destructieve, ja: wat is het tegenwoordig eigenlijk wat Fat White Family maakt? Het is een onvergelijkbare band en eentje die je lang zal blijven heugen. Check hier nog eens ons interview dat we vorig jaar deden met de band.

Verderop zien we Kid Congo & The Pink Money Birds, met de gitarist die in The Gun Club, The Cramps en The Bad Seeds van Nick Cave speelde. Hij komt naar Haarlem met een bak psychedelische sixtiesrock en fuzzzzz. Legendary Shack Shakers komt blues, rockabilly, country en rock’-‘n-roll nieuw leven inblazen in Haarlem. Voor liefhebbers zal The Ex ook weinig introductie nodig hebben, de postpunkers die al ruim veertig jaar podia en festivals op stelten zetten. En als laatste de brute kracht van The Anomalys: in het kort te omschrijven als hard, snel, razend, stormachtig en psychotisch.

Hieronder stellen we je aan de eerste Kliko-acts voor, alleen op je scherm is dat al een behoorlijk heftige rit.WEBSITE PATRONAAT | FACEBOOK-EVENT | TICKETS