Live

Eefje de Visser en Nick Verstand werken aan speciaal audiovisueel project voor Motel Mozaique (23 & 24 april)


24 maart 2021

Motel Mozaique organiseert eind april een online-evenement met onder meer Eefje de Visser en lichtkunstenaar Nick Verstand. De twee zullen tijdens het weekend van 23 en 24 april een audiovisuele show creëren met een live-performance en moderne kunst. Deze samenwerking is een initiatief van MOMO Create & Perform, een nieuw programma van het Rotterdamse festival. Het audiovisuele popconcert wordt opgenomen op het terrein van AVL Mundo in de werkplaats van kunstenaar Joep van Lieshout.

MOMO legt de nadruk dit jaar op het creëren, aangezien dat wel altijd kan. Het programma zal daarom via hun online-kanalen ingaan op het creatie-proces, om zo de schoonheid van de fase vóór het optreden te laten zien. Het programma van MOMO Create & Perform bevat kijkjes in de keuken van artiesten, met brainstorms en repetities, unieke werken die speciaal voor MOMO gemaakt zijn, online-premières en meer. Binnenkort wordt bekendgemaakt welke artiesten er naast Eefje de Visser en Nick Verstand nog meer deel uitmaken van de line-up.

Het creëren van een audiovisuele productie
Het kunstwerk dat De Visser en Verstand gaan produceren zoekt het samenbrengen van contrasten op in omgevingen die de perceptie van geluid, licht en ruimte beïnvloeden. Eefje de Visser speelt onder meer nummers van haar laatste plaat Bitterzoet, dat in 2020 door de Nederlandse muziekpers nog werd uitgeroepen tot album van het jaar. Een plaat die we bij The Daily Indie wel kennen, want daar hebben we de muzikante vorig jaar nog uitgebreid over gesproken. De songwriter vertelde in dat interview dat ze visueel een nieuwe stap wilde zetten. Ze had het over het creëren van een visuele wereld, met dans en beeld, op het podium. Iets waar ze nu nog meer kansen voor krijgt door de samenwerking met MOMO.

Licht, geluid en ruimte
Lichtkunstenaar Nick Verstand staat op zijn beurt bekend om zijn hypermoderne audiovisuele kunstwerken. Hij gebruikt licht, geluid en ruimte om hypnotiserende composities te creëren die de menselijke perceptie onderzoeken. AURA is een van die audiovisuele kunstwerken, een lichtprojectie die met behulp van biosensoren de emotie van de drager omzet in een gevisualiseerd lichtkunstwerk. Een ander werk dat hij heeft gemaakt is ANIMA. Een geprojecteerde bol die zichzelf aan de hand van licht, beweging en geluid in de kamer waar het staat aanpast aan de omgeving.

MOMO Curate & Perform
De samenwerking tussen Eefje de Visser en Nick Verstand belooft een heus audiovisueel spektakel te worden tijdens de zaterdag van MOMO Create & Perform. Het online-festival zal op vrijdag 23 en zaterdag 24 april tussen 19:00 en 22:00 plaatsvinden en bestaat uit twee uitzendingen van drie uur. De rest van de artiesten worden binnenkort bekendgemaakt. Er zijn verschillende soorten tickets beschikbaar van 7,50 euro tot 15 euro, die hier te vinden zijn.