New Music

De dromerige woonkamerpop van Go Fishing! is een zoethoudertje voor de geest


9 februari 2021

Terwijl er steeds meer tekenen zijn dat de vaccins geen grip hebben op de virusvarianten en de volgende variant zich ongetwijfeld alweer schuilhoudt in de schaduwen, ja, ondanks dat alles: hebben we toch maar weer eens een nieuwe track gevonden die we je niet wilden onthouden.

Dan hebben we het deze keer over Go Fishing!, de band die afgelopen week zijn debuutsingle Zone uitbracht. En wie zijn deze guitige tuinbroekmuzikanten? Nou, Bart ken je mogelijk wel uit zijn tijd bij Indian Askin en Juliette van de band Harko. Het is natuurlijk meer dan ooit de tijd van de thuisstudio en dit indie-stel besloot van de nood een deugd te maken. Verstopt in een Utrechtse straatje schaafden de twee gedurende allerlei lockdowns in alle rust aan hun muziek in hun woonkamer.

Dromerig, dromerig, dromerig. Verlangend naar andere tijden. Zone is een een zoethoudertje voor de geest, een deur naar een andere wereld. Van die heerlijk glinsterende slaapkamerpop die ergens een crossover maakt tussen Mac DeMarco en Peter, Bjorn and John. Als twee geelblauwe lijnen van bassen en synths die zich over en door elkaar weven rondom een rode draad van uitgerekte gitaargolven. Kom hieronder in de Zone.