Album Review

ALBUM REVIEW: Adam & The Relevants – Adam & The Relevants


19 maart 2016

Na een stilte van bijna drie jaar is Adam & The Relevants terug. In 2013 presenteerden Adam & co hun eerste EP, ontoepasselijk VI genaamd. Hieraan was een succesvolle tour verbonden, maar daarna moest natuurlijk het eerste volledige album worden opgenomen. Het zelfgetitelde debuut is er nu, zoals verwacht gevuld met energieke gitaarpop.

Deze Utrechtse-Amsterdamse band maakt springerige gitaarpop met soms wat rommelige punkinvloeden en over het algemeen sterke refreinen. Het album begint dan ook passend met Vampires en aanstekelijke singles P.T.C.C. en Gallivanting. Niet alleen de huidige singles, maar ook liedjes als Picture Girls, Euroshopper en Diamond zijn hitgevoelig. Enkele rustige uitschieters op de plaat zijn de nummers Two Sugars en Better Things. Hier laat de band een kant zien die we gewoonlijk niet van de gewend zijn. Toch passen deze kalmere nummers goed tussen het geheel, en voelen ze niet geforceerd aan.

Qua sound zouden ze zomaar de Nederlandse neefjes van Oasis kunnen zijn, of verre familie van de Australische DMA’s. Adam & The Relevants laat hier een album horen dat gemakkelijk in het gehoor ligt, met een strakker en volwassener geluid dan op VI. Jammer is dat bepaalde nummers nog wat te veel op elkaar lijken. Een verbeterpunt dus voor de toekomst, en daarmee een mooie uitdaging voor de volgende plaat.