Album Review

ALBUM REVIEW: The KVB – Of Desire


17 maart 2016

De laatste plaat, Mirror Being, is nog geen jaar oud, maar Nicholas Wood en Kat Day van The KVB komen nu al met een vervolg. Het vorige album betekende voor het duo het inslaan van een meer elektronische weg; een subtiele maar toch duidelijk hoorbare koerswijziging. Het nieuwe Of Desire zet deze trend voort.

Op Of Desire is wederom merkbaar minder feedback en noise te horen dan bij eerdere albums. Wie zich er zorgen over maakte kunnen we echter geruststellen over de kille spy movie-vibe; die is nog immer aanwezig. Deze keer vind je hem met name terug in de dikke drums en spooky synths.

 

 

Sommige songs, zoals Lower Depths, doen wat bombastisch aan. Gelukkig gaan ze nergens overboord, en de weten ze zo’n track ter afwisseling op te volgen met bijvoorbeeld het sterke Silent Wave. Het laatstgenoemde is één van de meest elektronische The KVB-nummers tot nu toe. Wood is goed bij stem en doet met zijn echoënde en laag-gemixte vocalen meer dan ooit denken aan A Place To Bury Strangers en Singapore Sling. De algehele sound is stevig en ritmisch, en een nummer als Awake laat The KVB op zijn sterkst zien. Ook In Deep heeft de potentie om een band classic te worden.

Of Desire is geenszins de meest gedurfde KVB-plaat, maar is sterk geproduceerd, luistert goed weg en vormt absoluut een waardige toevoeging aan de toch al indrukwekkende discografie van het Britse tweetal.