New Music

Aanwezig bij de laatste klanken van een relatie met Cinema van TESSEL


30 maart 2021

De Utrechtse surfpopband TESSEL is terug en heeft een nieuw verhaal voor zijn luisteraars meegenomen. De groep bracht afgelopen week de single Cinema uit. Een duet gezongen door Levi Oostermeijer en mede-Utrechter Annelotte de Graaf, beter bekend als Amber Arcades, over een stroef lopende relatie.

Cinema begint als een lekker surfpop-nummer met een ouderwets gevoel en hoewel je door het slepende gitaarspel en de rustige drums zou denken dat dit een vrolijk nummer is, blijkt er onderhuids iets anders te spelen. De plaat vertelt het verhaal van twee geliefden die samen opnieuw naar de bioscoop gaan waar ze hun eerste date hadden. Al reflecterend op een stroef lopende relatie klinken teksten als: ‘Carrying these bags we are nothing more than friends. Yeah we’re falling apart’ en ‘I know you wish he was more like your previous lover’ over de slepende muziek.

Is het echt?
Langzamerhand wordt het duidelijk dat het nummer gaat over een relatie die tegen zijn houdbaarheidsdatum aanloopt. Ondersteunt door de combinatie van mannelijke en vrouwelijke zang voelt het nummer alsof we deel uitmaken van het gesprek dat het koppel heeft. Volgens de groep, die in 2019 meedeed aan Popronde, ontstond het idee van het toevoegen van een vrouwelijke stem gedurende het opnameproces van Cinema. Er berust ons echter nog één vraag na het luisteren: wat is het verhaal achter deze plaat? Is het geïnspireerd door een persoonlijk verhaal van een de bandleden van TESSEL of is Cinema een bedacht scenario?

Cinema is de tweede single van 2021, samen met Family Tree verschijnt dit nummer later dit jaar op de debuut-EP van TESSEL, waaraan het momenteel werkt met producer Simon Akkermans. Check hier nog eens de speciale The Daily Indie Video die we eerder met de band maakten.