New Music

Mooneye is met Fix The Heater klaar voor een nieuw hoofdstuk


29 maart 2021

Fix The Heater van Mooneye is een stuk somberder dan we van de band gewend zijn, zeker als je het vergelijkt met uptempo voorganger Bright Lights. ‘Een geval van schizofrenie? Nee, gewoon een geval van Mooneye’, verklaart de band op YouTube.

Mooneye ging van meer dan honderd optredens in 2018 en 2019 naar nul shows in 2020, maar lijkt nu weer klaar voor de toekomst. Voor zijn debuutplaat, die in september uitkomt, doken de Belgen de studio in met producers Pieterjan Maertens (bekend van zijn werk met Tamino) en Jo Francken (Het Zesde Metaal, Admiral Freebee). Frontman Michiel Libberecht heeft met drummer Ramses Van Den Eede en gitaristen Jesse Maes en Guillaume Navarro bovendien drie nieuwe bandleden om zich heen. “Het is allicht een cliché, maar het klikte. Het enthousiasme, de motivatie, alles zat goed”, vertelt Libberecht op Facebook.

Kapotte verwarming
Nieuwe single Fix The Heater gaat, ondanks de titel, niet over een kapotte verwarming. Het is een somber nummer, waarin Libberecht zingt over eenzaamheid en wat een mess hij is. En als er dan toch een vrouw in zijn leven komt, kan hij zijn ware gezicht niet laten zien: ‘Soon as I talk about it I lie. She would never understand my doubts.’

Afgelopen week speelde Mooneye het nummer nog live tijdens een fraaie livestream op YouTube, bekijk het hieronder.