New Music

Biceps is het dampende verjaardagsfeestje van Agar Agar dat eindigt in een kelder


27 maart 2021

Het Franse electropop duo Agar Agar verschijnt weer ten tonele na in mei 2020 single Nap gereleased te hebben. Dit keer met een cadeautje voor zijn liefhebbers en zijn label: single Biceps, een acidtrance dansvloervuller. Verrassend, omdat het eerdere werk van Agar Agar een hoger popgehalte heeft dan deze track. Nap is al wat harder dan we van Agar Agar en zijn eerste twee platen gewend zijn. Biceps gooit er nog een schep bovenop.

Ter ere van het tienjarige jubileum van het Franse label Cracki Records is de compilatieplaat Mémoires d’Éléphant #03 samengesteld, waar een aantal artiesten van het label aan bijdragen. Cracki Records is een kleurrijk label met veel aandacht voor culturele projecten en activisme. De eerdere compilaties die het label heeft uitgebracht staan vol met de Franse synthpop-acts die het onder zijn hoede heeft, waar Agar Agar door zijn dansbare synthpop en beats een populair voorbeeld van is. Biceps is de eerste single van de derde compilatie en meteen een stevige binnenkomer.

Dampende kelder
Een verjaardagsfeestje dat eindigt in een dampende kelder: dat is waar Biceps aan doet denken. Zangeres Clara Cappagli gaat los met haar echo’s op een snelle acidbeat. Uptempo drumeffecten en ambient akkoorden worden in de mix gegooid, waardoor het lied erg opzwepend wordt. De track van Agar Agar is eigenlijk een verjaardagscadeautje voor iedereen en zal wel vaker op een dansvloer geopend worden. Biceps is een op zichzelf staande single en geeft een nieuw en rauw gezicht aan Agar Agar. Hoewel de track geen nieuwe plaat aankondigt, ligt hij wel in het verlengde van single Nap en b-side Aaaaah, die ook zo’n tranceachtig geluid hebben. Het is wél een aanwijzing voor de richting die Agar Agar is ingeslagen: dansbaar en heftiger. We zullen af moeten wachten of het duo deze trend voort zal zetten op een toekomstige plaat.

Cracki Records verjaardagsplaat Mémoire d’Éléphant #03, met eerste single Biceps, verschijnt op 23 april.