New Music

TDI Radar: onthaast jezelf met de helende indiesoul van Tasha


31 maart 2021

Onze radar draait op volle toeren en elke week presenteren we je een act die je hoogstwaarschijnlijk nog niet kent. What a shame! Vandaag is het de beurt aan Tasha, een 27-jarige singer-songwriter die indiesoul maakt met een behoorlijke laidback-vibe.

Wie of wat is Tasha?
Voluit heet ze Tasha Viets-VanLear, een uit Chicago afkomstige singer-songwriter, dichter en activist. Inspiratie voor haar muziek haalt Tasha vooral uit haar eigen dagboek, waarin ze haar gevoelens kwijt kan over het alledaagse leven en haar positie in de maatschappij als gekleurde queer. Al jaren is ze aangesloten bij de activistische jongerenorganisatie Black Youth Project 100, dat zich inzet voor de vrijheid en gerechtigheid van de zwarte gemeenschap in Amerika en de rest van de wereld. Hoewel een thema als ongelijkheid op zowel persoonlijk als maatschappelijk niveau vaak terugkeert in haar muziek, klinkt hierin nooit de woede door die dit soms met zich meebrengt. Liefde blijft leidend in Tasha’s muziek, waardoor haar kenmerkende, helende en rustgevende stijl steeds overeind blijft. Dit hoor je op haar debuutalbum Alone At Last uit 2018, maar ook op haar nieuwe singles But There’s Still The Moon en Would You Mind Please Pulling Me Close?, die de aanloop vormen naar haar tweede album. Deze release, waarvan de titel nog onbekend is, staat gepland voor het huidige kalenderjaar.

Voor fans van:
Arlo Parks, Vagabon, Hand Habits en Tomberlin.

Fun fact:
Sinds haar zestiende bezocht Tasha elk jaar het Pitchfork Festival in haar stad Chicago. Een van de bijzonderste momenten uit haar carrière is dan ook haar optreden op ditzelfde festival in 2019, dat ze als “een ongelooflijke en magische droom” omschrijft.

Voor in je playlist:
Begin deze maand bracht Tasha haar nieuwste single uit: Would You Mind Please Pulling Me Close?. Ook dit prachtige nummer is ontstaan uit liefde, maar dit keer heeft Tasha zich laten leiden door de gevoelens die horen bij het onverwachte verlies van dierbaren.

Steuntje in de rug:
Op Bandcamp kun je de muziek van Tasha aanschaffen en vind je merch van single But There’s Still The Moon. En neem natuurlijk een kijkje op haar eigen website.


Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Banner-Magazine-25-660x246.png