Live

Winnen! Destroyer komt naar TivoliVredenburg op 30 augustus en via ons kun je naar de show


6 augustus 2018

Destroyer
Donderdag 30 augustus

 

Je leest het goed, wij zorgen er gewoon voor dat je 30 augustus naar een van de mooiste shows van de maand kunt! Als je dertigste nog niet geblokt had in je agenda voor deze schitterende Destroyer-show (waarbij er dan toch van een kleine schande mag worden gesproken), dan vertellen we je nog even wat meer over het project van Dan Bejar en over supportact Elsa Lester.

De fabuleuze reeks Destroyer-albums (ondertussen alweer elf) van Bejar begonnen in 1998 alweer met City Of Daughters en spande zich via jazzy pop, glam, barokke pop, synthprojecten uit tot het ‘lynchiaanse’ en jaren tachtig klinkende new wave-album Ken dat vorig jaar verscheen.

Een plaat die overal lovende recensies ontving en waarover wij nog schreven: “Een van de redenen waarom Ken zo toegankelijk klinkt is dat Bejar terugvalt op de jaren tachtig, met zijn schaamteloze melodieën en bezwerende baslijnen. Het resultaat is een geluid vol glitter en glamour dat tegelijkertijd al tekenen van verval vertoont, net als nostalgie naar tijden waarvan je wist dat ze niet voor altijd zouden duren. Ken is, kortom, een zorgvuldig in elkaar geknutseld zoekplaatje. Maar wie door zijn wimpers kijkt en een poosje niet knippert zal, tussen de regels van dit rijke document door, de contouren van Dan Bejar terugvinden.”

Luister hieronder naar een van de prachtige singles van het album: Tinseltown Swimming In Blood.

 

Support van Elsa Lester
Dan nog even over de opener van de avond: Elsa Lester. Deze muzikante houden we sinds dit jaar in de gaten en specifiek toen we haar single Pretty Bad Man in première mochten laten gaan in juni. Toen schreven we onder meer over de DIY-artieste: “Ze speelde eerder al met Big Thief, Yungblud en Chemtrails en laat zich inspireren door acts als Twin Peaks, Her’s, Hockey Dad en The Lemon Twigs. In drie minuten gaat deze garagepopper als een speer in de slipstream van acts Courtney Barnett en Pip Blom. Gitaar in de overdrive, soepel door de akkoordjes wandelen, mooi refrein erop schroeven: niks meer aan doen.” Wil je nog meer weten over Lisa van Kampen (zoals ze echt heet)? Check dan die première waarin we haar ook nog interviewden.

 

Winnen?!
Hallo-hallo: je bent nog steeds aan de lijn, dus jij wilt naar die show van Destroyer! We kunnen je geen ongelijk geven, want dat wordt een schitterende avond in de Pandora van TivoliVredenburg. Wat je moet doen voor de tickets? Dat zullen we je eens vertellen! Stuur vóór 28 augustus een mailtje naar ricardo@thedailyindie.nl met daarin simpelweg de reden waarom jij graag naar het optreden wilt. Doe het, want voordat je het weet sta jij met een vriend of vriendin vooraan bij deze prachtige gig.


 

WEBSITE TIVOLIVREDENBURG | FACEBOOK-EVENT