Live

Win tickets voor country-kameleon Daniel Romano in Effenaar op 29 mei en voel je Finally Free


10 mei 2019

Daniel Romano
Woensdag 29 mei

Voor de mooiste roots-, Americana en folk moet je tegenwoordig in Eindhoven zijn. Onder de noemer Dim Stars worden de must-sees verzameld en met muzikale kameleon Daniel Romano wordt er weer een heel mooie naam aan die agenda toegevoegd. Alsof dat nog niet genoeg goed nieuws is, hebben we ook nog twee kaartjes liggen en die kan jij winnen!

Daniel Romano vertoont zich graag in verschillende gedaantes. Waar hij met zijn band Ancient Shapes zijn punk-kant naar boven brengt, omarmt hij met Attack In Black weer de indierock. Solo verenigt de Canadees country met psychedelica, pop en punk. Wat je daar precies van kunt verwachten? Iets dat net zo geniaal als verrassend en onvoorspelbaar is.

Romano moet in een hyper-productieve bui geweest zijn, want vorig jaar verschenen er maar liefst drie albums waar de beste man aan werkte. Got Live: If You’re Interested (Attack in Black), Silent Rave (Ancient Shapes) en dan is er nog die solo-plaat: Finally Free, die klinkt als een vergeten klassieker. Of het album uit 2018 die status zal bereiken, dat zal de tijd ons leren, maar dat het een verdomd interessante plaat is, durven we niet eens te ontkennen.

De poëtische kant
Written, recorded, performed, engineered, produced and mixed by Daniel Romano‘, klinkt het op de albumhoes. Romano heeft duidelijk niet stilgezeten en bij het beluisteren van het album snappen we waarom hij het zelf wilde doen. Zijn alle nummers even sterk? Nee, maar het toont wel dat hij risico’s durft te nemen en achter zijn eigen muziek staat. En dat is natuurlijk minstens zo belangrijk.

Met een taperecorder en de bijbehorende belemmering, slechts vier sporen, moest Romano creatief uit de hoek komen. Het resultaat is een plaat die gekenmerkt wordt door een vintage-sound en duidelijk anders is dan wat we voorgeschoteld krijgen door het populaire dieet dat radio heet. Alsof dat nog niet genoeg is, ging Romano de poëtische kant op met complexe teksten die de nodige aandacht vragen, wil je het allemaal kunnen volgen.

Kaarten winnen?
Wil jij nou ook heel graag naar Daniël Romano in Effenaar? Dan hebben we goed nieuws, we mogen namelijk twee tickets weggeven. Wil je daar kans op maken, stuur dan vóór 26 mei een e-mail naar leni@thedailyindie.nl en leg daarin uit waarom jij er absoluut bij moet zijn.


WEBSITE EFFENAAR | FACEBOOK-EVENT | TICKETS