Feature

Dim Stars presenteert in Eindhoven de mooiste roots, folk en americana-concerten met op 17 mei: Kaia Kater


28 april 2019

Kaia Kater
Vrijdag 17 mei

Onder de noemer Dim Stars, naar het gelijknamige nummer van de Amerikaanse countryband Low Lights, worden in Eindhoven de mooiste roots-, folk- en americana-concerten verzameld. Zalen, cafés, fans en volgelingen komen in het zuiden samen om te genieten van het mooiste wat het genre op dit moment te bieden heeft. Een kennismaking!

In deze serie waren eerder al artiesten te zien als Austin Lucas en Polly & Bruce en later dit jaar staan Chance McCoy, Daniel Romano en Birds That Change Colour nog op het programma. Als eerstvolgende dus Kaia Kater op 17 mei in De Rozenknop. Meer over deze bijzondere Eindhovense plek vind je trouwens in deze special die we afgelopen najaar maakte rondom Dutch Design Week. Onder meer in deze venue brengen Eindhovense organisators premium roots, folk en america-acts samen, een concertserie die je overzichtelijk kunt volgen via de Facebook-pagina.

Kaia Kater
Op vrijdag 17 mei is het de beurt aan de Canadese Kaia Kater, die opgroeide tussen twee muzikale werelden, namelijk die van de folkmuziek en ‘Appalachian music‘. Die laatste wordt gekenmerkt door de banjo als hoofdinstrument en laat die virtuoze banjo-techniek – naast haar diepe stem – nou ook precies de kracht zijn van Kater.

In 2013 verscheen debuut-EP Old Soul, een titel die Kater niet alleen perfect omschrijft, een jonge vrouw met een oude ziel, maar ook het verdere verloop van Katers carrière onmiskenbaar getekend heeft. Want waar oud en nieuw elkaar ontmoeten, krijg je Kaia Kater. The Guardian schreef er zelfs het volgende over: “Where bluegrass meets Nina Simone.” Een referentie om U tegen te zeggen.

Dit jaar verscheen het derde album van de Canadese Singer-songwriter, Grenades. Inmiddels werd Kater genomineerd voor een JUNO Award voor ‘Contemporary Roots Album of the Year‘. Een kleine kanttekening: de JUNO Awards zijn de belangrijkste muziekprijzen van Canada. Overigens gaat het niet alleen in eigen land goed, ook Rolling Stone was lovend over Grenades.


WEBSITE EFFENAAR | FACEBOOK-EVENT | TICKETS