Live

Win kaarten voor de experimentele klanken van Xiu Xiu in TivoliVredenburg op 30 maart


27 februari 2019

Xiu Xiu
Zaterdag 30 maart

Tivolianen, Vredenburgers: opgelet! Op zaterdag 30 maart wordt de Utrechtse Cloud Nine omgetoverd tot paradijs van de artrock. De Amerikaanse band Xiu Xiu experimenteert erop los met onder meer teksten die absoluut niet over rozen gaan.

Wij mogen twee kaartjes weggeven voor Xiu Xiu in TivoliVredenburg. Maak je klaar voor een avond vol experimentele klanken, stuiterende elektronica en gitaren die een geluid produceren dat eerder aan kettingzagen doet denken.

De Amerikaanse band rond singer-songwriter Jamie Stewart – tevens ook de enige constante factor wat bandbezetting betreft – draait al heel wat jaren mee in de artrock-scene. Met een uitgebreid repertoire zal de band je ongetwijfeld een bijzondere avond bezorgen. Eerder deze maand verscheen Girl With A Basket Of Fruit, het inmiddels veertiende studioalbum van de band. In tegenstelling tot wat de titel doet vermoeden, krijgen we vooral angstaanjagende vocalen en muzikaal experiment.

Verwachtingspatronen
We hadden je al gewaarschuwd: verwacht geen lieve, zachtaardige teksten van Xiu Xiu. De band laat alle verwachtingspatronen los en omarmt het experiment waarbij Stewart zijn stem laat horen over thema’s als depressie, dood en zelfhaat. Over muziek als manier om je eigen levenspijn te sublimeren gesproken.

In 2016 bracht Xiu Xiu nog een album uit met interpretaties van de soundtrack van de David Lynch-serie Twin Peaks. In TivoliVredenburg komt de band echter zijn nieuwste album voorstellen, een godsgeschenk voor de fans.

Of je je echt kan voorbereiden op deze show laten we in het midden, maar het schaadt vast niet om even het repertoire van de Amerikaanse artrockband in te duiken.

Kaarten winnen?
Op 30 maart komt Xiu Xiu naar Utrecht en wij mogen twee kaartjes weggeven. Dus wil jij naar deze show in Cloud Nine? Mail ons dan even vóór 28 maart via ricardo@thedailyindie.nl en laat ons weten waarom jij hier absoluut bij wilt zijn.


WEBSITE TIVOLIVREDENBURG | FACEBOOK -EVENT