Album Review

Weyes Blood & Ariel Pink: doodse ernst en een nostalgische walm op Myths 002


29 januari 2017

Het vooruitgestuurde Tears On Fire ging als heldhaftige heraut het EP’tje reeds vooruit. Myths 002 dus, de tweede in een serie van vooralsnog twee.  

Myths 001 was overigens de niet zo denderende samenwerking tussen Devonte Hynes en Connan Mockassin. De sprong van het voornoemde gelegenheidsduo naar Ariel Pink mag dan geen grote zijn, die tweede naam is dan toch een kleine verrassing. Natalie Mering of, Weyes Blood, die vorig jaar heel voorzichtig doorbrak met de schone folkplaat Front Row Seat to Earth

Wie de clips van die plaat heeft gezien zag echter een Natalie Mering met ook een, tja, ‘lollige’ kant. Lollig met kromme tenen. Zo bont als Pink met zijn onverwoestbare Schnitzel Boogie maakt Mering het gelukkig nergens. Relevanter is dat Pink & Blood elkaar evenwel uitstekend weten te vinden op Myths 002.

Ariel Pink wasemt ook op deze EP steevast zijn nostalgische walm van goedkope synthesizers en druilerig gitaarwerk. Waar Pink met zijn Haunted Graffiti of solo nogal eens verzandt in richtingloze flauwekul houdt Mering uit haar cocon van ijs de man vast op zijn plaats. “The joke was from the heart”, zingt het duo bijna gevoelig op Tears On Fire.  En dan mag het ivoren kartelmes best doodernstig lucht in, ook wel voor een hele plaat.