Live

Vijf redenen om naar indiefolker Novo Amor in TivoliVredenburg te gaan op 26 mei


21 mei 2019

Novo Amor
Zondag 26 mei

Op zondag 26 mei gaat de doos van Pandora open in TivoliVredenburg en kan je genieten van de prachtige indiefolk van Novo Amor. Nog niet helemaal bekend met de muzikant? Dan hebben we voor jou vijf redenen op een rijtje gezet om de laatste zondag van mei mooi af te sluiten.

Als eerste reden is er natuurlijk het betoverende debuutalbum Birthplace dat in 2018 verscheen. Ali Lacey, de naam waarmee Novo Amor dagelijks door het leven gaat, leerde veel van Ed Tullett met wie hij in 2017 het album Heiress uitbracht.

Eerder werkte Lacey als geluidskunstenaar en filmcomponist, het is geen toeval gezien de recensie van Clash Magazine over Birthplace: ‘This is the soundtrack to a film that has yet to be written. A beautiful soundscape of warmth and depth offset with a just pinch of sadness. It’s a record like a cosy sofa on a rainy day.’

Muziek om over na te denken
Bij het nummer Birthplace hoort ook een prachtige video gemaakt door Sil Van Der Woerd en Jorik Dozy. Daarmee komen we ook meteen aan bij de tweede reden om 26 mei naar Novo Amor te gaan. Kunst is het uitgelezen platform om kritiek te leveren op maatschappelijke, sociale en politieke problemen en dat doet Lacey ook in Birthplace.

De oceaan was ooit de plek waar nieuw leven ontstond, maar anno 2019 lijkt die blauwe vlek op onze wereldbol uit meer plastic dan levende wezens te bestaan. Lacey zegt er zelf het volgende over: “I was given the chance to use my platform to spread awareness of two important issues that, to be honest, just appealed to me more than making a typical music video.

Voor fans van Bon Iver en Sufjan Stevens
Ali Lacey heeft een voorliefde voor zingen met kopstem. Daarom doet de singer-songwriter uit Wales vaak denken aan grote namen als Bon Iver en Ry X, maar ook Sufjan Stevens is nooit echt ver weg. Het zijn namen die we maar wat graag omarmen en daarmee heb je ook meteen de derde reden waarom Novo Amor onmisbaar is.

Gia Margaret treedt op als support
In het voorprogramma krijg je Gia Margaret, als dat geen goede reden is om naar Utrecht af te reizen. In 2018 verscheen haar debuutalbum: There’s Always Glimmer, dat ook op de radar van Pitchfork verscheen. Dat wil natuurlijk al wat zeggen, maar wij laten ons niet snel intimideren. Margaret heeft het in interviews geregeld over de angst om anderen te kwetsen met lyrics die geïnspireerd zijn op haar eigen leven. Wij vinden die angst niet nodig, want het album is een sereen geheel dat de Amerikaanse zelf omschrijft als sleep rock, beleef het vooral zelf!

Bekender in de States dan in zijn woonplaats
Hoeveel artiesten afkomstig uit Wales kun jij opnoemen? Wij kwamen niet heel ver, maar met Novo Amor kunnen we alvast eentje op onze wereldkaart prikken. Voor Lacey was er een ander parcours dan het traditionele dat van lokale fanbase via een signing naar Londen vertrekt. De singer-songwriter is bekender aan de andere kant van de oceaan, in de Verenigde Staten, dan in Cardiff, waar hij op dit moment woont. Voor die link met de Verenigde Staten moeten we even terug naar de zomer van 2011, toen de muzikant een tijdje in de staat New York verbleef. De link met die plek blijkt uit de EP die een paar jaar later verscheen: Woodgate, NY.

Ten slotte nog een bonus-reden want als we de weergoden (lees: de app op onze smartphone) mogen geloven, wordt het geen zonovergoten en zomerse zondag, en dan is TivoliVredenburg helemaal een heerlijke plek om de avond door te brengen.


WEBSITE TIVOLIVREDENBURG | FACEBOOK-EVENT | TICKETS