New Music

The Vaccines draagt zijn steentje bij aan het prikprogramma met disco-injectie Back In Love City


6 juli 2021

Het is meer dan tien jaar geleden dat er ineens een nieuwe band in het indierockcircuit opduikt en The Vaccines is nog altijd niet kapot te krijgen. Sterker nog, de behoefte aan vaccinaties is groter dan ooit. Justin Young en zijn maten dragen dan ook graag hun steentje bij met een opzwepende, nieuwe single.

Het is even wat anders, dat nieuwe Back In Love City. De maatschappij is afstandelijker geworden en zo stelt Young zich een laatste plek op aarde voor, waar je nog liefde en emoties kunt halen. Wat resulteert in een verrassend nieuwe geluid. Op de titeltrack van de vijfde plaat van The Vaccines waait een poppy discowindje dat hand in hand gaat met een, voor zelfs voor deze band, soulvol koortje in het refrein. Voor de trouwe fans die er al sinds 2010 bij zijn, zal het even een wennen zijn geweest.

De hele liefdesrompslomp
Toch is de band zijn oude geluid niet helemaal uit het oog verloren. De kletterende en twangy gitaarrifjes die om de discobeat heen hangen klinken nog altijd even rauw als tien jaar geleden. Evenals de zware stem van Hayward-Young waarmee hij met gevatte teksten als ‘I drink to drown my sorrows, but they always learn to swim‘ en ‘When I exorcise my demons, I just take them to the gym‘ de hele rompslomp van de liefde bezingt.

Zo’n nieuwe sound heeft natuurlijk ook een nieuwe aesthetics nodig. Voor wie daar benieuwd naar is, kan eveneens terecht bij de clip van het eerder uitgebrachte Headphones Baby. Bijna drie minuten kun je daar genieten van visuele overprikkeling door vaporwaveachtige animaties.

Het gelijknamige nieuwe album van The Vaccines, Back In Love City, verschijnt op 10 september 2021.