Live

The Daily Indie Presents @ Cinetol: met La Loye, L’Éclair, Probably Oslo, Bunny Hoova en Alcuna Wilds


24 juni 2019

The Daily Indie Presents
@Cinetol

Maar liefst vijf shows presenteren we dit najaar bij onze Amsterdamse vrienden van Cinetol en daar kunnen onze trouwe TDI-leden naartoe! Fijne shows met onder meer groovy krautrock, indiepop, artpop en melancholische synthpop.

Lid van The Daily Indie? Dan kun je met vrijkaarten naar de shows bij Cinetol! Meer informatie vind je hier.

Eerst een overzicht van de shows die we presenteren:
3 september: La Loye + support t.b.a.
13 september: L’Éclair (CH) + Songchoo Club
5 oktober: Probably Oslo (UK) + Bad Penny
2 november: Bunny Hoova (UK) + Stopcontact
28 november: Alcuna Wilds + Conditionals


Leer ons La Loye kennen, wij lieten onlangs het eerste nummer van Lieke Heusinkveld haar project in première gaan. Waarover we destijds schreven: ‘Een warm nummer dat aanvoelt als een winteravond bij de kachel terwijl de wereld buiten in een ijzige stilte is vervallen. De band legt links zijn kwetsbaarheid in de weegschaal en rechts zijn ruwe kracht, om ergens in het midden uit te komen met nummers vol dynamiek en subtiele contrasten.’

Inspiratie puttend uit acts als Big Thief en The National vielen wij als een blok voor de ‘liefdevolle indiefolk’ van de muzikante. Op 3 september speelt ze live met haar band in Cinetol, waarover Heusinkveld nog zei: “Ik omschrijf la loye vaak als indiefolk-band, maar in de praktijk zweven we ook ergens tussen dreampop en rock. La loye draait uiteindelijk voornamelijk om melancholie, subtiliteit en oprechtheid. Live zijn we erg dynamisch en kunnen we in vlagen nog best hard uit de hoek komen.”


L’Éclair is ‘lekker bezig’ om het licht uit te drukken. Wij leerden de band vorig jaar kennen toen Jacco Gardner de band cureerde tijdens Welcome to The Village, die over de band liet noteren: “Bij die band heb ik hetzelfde als bij L’Éclair, dat het een groep vrienden is die heel duidelijk een specifieke richting kiezen. En je merkt dat ze niet veel waarde hechten aan het feit dat ze een beetje geeks zijn binnen zo’n scene, ze hebben totaal geen bewijsdrang. Ze delen simpelweg een liefde voor muziek die niet per se populair is en je ziet dat ze er ontzettend veel lol in hebben. Het is heel oprecht.”

Ondertussen speelde de band op onder meer Wildeburg en Woodstock met zijn groovy seventies-krautrock. Dit jaar bracht de band het album Sauropoda uit, met inspiratie uit acts als William Onyeabor, Sly Stone, AIR en Piero Piccioni. Als support komen de Haarlemse jongens van Songchoo Club mee, die lekkere lofi-indiesurf maken en dat voor het laatst vastlegde op de EP Solitary Man.


Het nieuwe indie-viertal Probably Oslo uit Londen komt begin oktober naar Amsterdam en laat zich op zijn beurt inspireren door bands als The Cure en Rolling Blackouts Coastal Fever. Vlijmscherpe songs worden afgewisseld jaren tachtig-pop door de bandleden die uit Engeland, Schotland en Nieuw-Zeeland komen. In Engeland wordt er in de wandelgangen al veel gekletst over de band en doken de muzikanten ondertussen de 123 Studios in met Brett Shaw, die eerder werkte met Foals en Robyn. 

Support wordt die avond verzorgd door Bad Penny, een Amsterdam glitter-punkband die wordt aangestuurd door Sofie Ooteman. De eerste single Gray T-Shirt en Bleeding Surfer verschenen vorig jaar en na een tour in Nederland en het Verenigd Koninkrijk, is de band op het moment bezig met een debuut-EP.


Bunny Hoova komt oorspronkelijk uit Rotterdam en is via het Amsterdamse conservatorium neergestreken in Manchester, waar de lokale muziekscene voor de muzikante wat meer zoden aan de dijk lijkt te zetten. Onlangs werd er een nieuwe single gedropt met MINE en eind juli verschijnt het debuutalbum LONGING. Een duaal album dat uit elkaar kan spatten van de energie en tegelijkertijd weg kan zakken in lofi-ambient.

Als support komt Stopcontact naar Cinetol, de Amsterdamse band die psychedelica mengt met elektronica en New Orleans-voodo, Dit gaat een bijzonder interessante avonden worden: je bent gewaarschuwd!


Nadat we eerder al een aantal prachtige video’s en singles in première mochten laten gaan van de mysterieuze Engels/Nederlandse rockers van Alcuna Wilds, trekken we nu nog even door met een TDI Presents-show in Cinetol op 28 november. Begin dit jaar bracht de band zijn gloednieuwe EP Nothing Is Nothing uit in EKKO, waarover wij schreven: ‘De muziek van Alcuna Wilds is mysterieus, vol verschijnende en verdwijnende thema’s waar je geen vat op krijgt, als zeepbubbels die opstijgen en met een ‘pop’ uit elkaar springen.’ De band speelde de laatste jaren veel in Nederland, Engeland, Duitsland en is klaar om Cinetol te betoveren eind november.

Met Conditionals als support, triphoppers uit Utrecht waar albums van Mogwai, Portishead en The Soft Moon in de kast zijn te vinden. De band bracht onlangs de EP Soon uit en gaat je die laten in Cinetol.