Live

The Daily Indie Incubate Saturday Route


15 september 2012

Daar zijn we weer! De zaterdag ligt klaar om ontdekt te worden. Maar oh oh, wat is er weer veel te zien vandaag. En ook zoveel tegelijkertijd! We nemen je mee door de hoogtepunten die wij vandaag in ieder geval willen zien.
Om te beginnen, beginnen we met een onofficieel Incubate-evenement: Lepel | Subroutine | De Ronde van Tilburg // Incubate Weekender. Deze middag zal om 14.00 uur beginnen in Studio, hieronder het tijdschema.

14.00-14.30 || My Friend Television
http://myfriendtelevision.bandcamp.com/
14.45-15.15 || The Silhouettes
https://www.facebook.com/thesilhouettesband
15.30-16.00 || Kantor Tzar Collectif
http://kantortzarcollectif.bandcamp.com/
16.15-16.45 || Vox von Braun
https://www.facebook.com/voxvonbraun


Ondertussen kun je om 16.15 de Kleine Zaal van 013 weer onveilig gaan maken met Cheek Mountain Chief.
Ondertussen kan je nog even snel naar Killed By 9V Batteries lopen. Poolse noise rock indie in Cul de Sac om 16.45.
UPDATE: INCUBATE HEEFT NET GEMELD DAT THE SILHOUETTES KILLED BY 9V BATTERIES OVERNEMEN. (Gelukkig is The Silhouettes een band die wij bijzónder aan kunnen raden!)
Neem vervolgens een kleine break om 17.30 klaar te staan bij John Paul Keith. Lekkere rockabilly garage rock! Eveneens in de Kleine Zaal.
Is het ondertussen alweer 18.00 uur en kan je eveneens Warm Digits gaan checken in Cul de Sac (een beetje de stamkroeg van TDI deze week). Nou denkt u: “Warm Digits, waar moet ik dan aan denken?” Nou, eigenlijk aan elektronische krautrock. Die luister je hieronder.
Tegelijekrtijd speelt helaas ook Die Jungen in Café De Plaats om 18.00. Romantische en lekker wiegende muziek die doet denken aan de fifties. Nostalgie-snuivers kunnen hier hun lol dus op.
Om 19.30 en daar bestaat geen enkele twijfel over: iceage. Snoeiharde postpunk uit Denemarken. Meestal komen die gasten niet zonder bloed het podium af, dus voor de zekerheid gaan we maar niet helemaal vooraan staan.
Om 20.00 speelt er direct een heel fijne band in Extase en dat is het Nederlandse Nouveau Vélo. Wat we graag erbij willen zeggen, dit is een Nederlandse band die je nog vaak genoeg kunt zien, maar echt niet wilt missen!

Check hier hun EP: http://nouveauvelo.bandcamp.com/album/moestuin-ep
Pfff, dan is er om 20.15 ook nog Young Colour in Weemoed  te zien. En dat is eigenlijk ook wel heel erg leuk om te zien… Deze band maakt psychedelisch, dubby, lo-fi ambient-muziek. Wat het ook is, het klinkt ongeveer zo.
Daarna is een kleine pauze wel goed voor de beentjes en de oortjes. Maar om 21.00 willen we graag bij het Belgische Joe Speedboat gaan kijken in Kafee ’t Buitenbeentje. Lekkere lo-fi om even een rustmomentje te hebben.
Maarrrr, om 21.00 speelt ook één van de hoogtepunten van Incubate. En dan hebben we het over Yann Tiersen. Bekend van de soundtracks van Amélie en Goodbye Lenin. Hij doet ook genoeg andere dingen en hij heeft anderhalf uur de tijd in de Dommelsch Zaal van 013.
Wat hebben we dan nog? Ik denk in ieder geval Mogwai dan. Om 23.15 in de Dommelsch Zaal van 013. We hebben het Incubate-schemaatje nog ingescand, kan je alles even rustig bekijken.