Live

The Daily Indie Incubate Sunday Route


16 september 2012

Goede goedemiddag. De laatste van Incubate is aanstaande en dat gaat een héél mooie dag worden! Ik denk wel dat het één van de mooiste dagen tot nu toe gaat worden. Ga maar na, vandaag staan onder andere Japandroids, Buzzcocks, British Sea Power, The Men, J.C. Thomaz & The Missing Slippers en The Telescopes op het programma!
Euhm, even kijken hoor, hoe laat en waar zullen we beginnen? Ik denk toch bij LUIK om 15.30 in de Pauluskerk. Een mooi stukje muziek om de zondag even rustig te beginnen.
Daarentegen start om 15.45 wel Mark Sultan in Cul de Sac. Je zal wel snel denken: ‘ja hoor, weer zo’n gozer in zijn eentje die een beetje gitaar speelt en tegelijkertijd drums speelt met zijn voeten. Maar I’m telling you, deze gozer is goed. Het is altijd wel een beetje een circusact om te zien natuurlijk, maar wel een heel toffe!
Om 16.00 kun je ook kiezen voor Fawn Spots. Shoegazy noise rock die zich in de Extase mag gaan bewijzen.
Ondertussen kan je ergens iets eerder afhaken om naar Howlin Rain te gaan. Dikke psychedelische blues rock in de lijn van Led Zeppelin, CCR en Hendrix. Om 16.15 in de Kleine Zaal van 013.
Maar dan, om 16.45: British Sea Power  dames en heren. Dat wordt toch wel één van de hoogtepunten van dit festival (hopelijk!). Want de zaal waar het zich af gaat spelen heeft nogal eens voor leeglopende zalen gezorgd, vanwege het bijzonder, maar dan ook BIJZONDER slechte geluid. Afijn, Main Room van de NWE Vorst. Hopelijk gaat het goed.
Tegelijkertijd speelt ook The Peep Tempel om 16.45 in Kafee ’t Buitenbeentje. Stevige garagepunk die er goed in zal hakken.
Lastige tijden, want om 17.00 speelt ook nog een PAWS. Een erg veelbelovend indiebandje uit Engeland. Luister hieronder maar eens het liedje Jellyfish. Bijzonder overtuigend, wat live vast ook wel goed gaat komen denk ik. En dat allemaal in Cul de SacVijf uur dus.
En dan speelt om 17.00 OOK nog eens Amen Dunes in 013 in Stage01. Een korte omschrijving: The best lockyourselfinyourbedroom-music you can think of. Prima!
17.30 + Kleine Zaal 013 = Reigning Sound. De laatste ‘mini-LP’ lijkt best wel veel op The Black Keys (na wat research blijken ze ook met de producer van TBK te hebben gewerkt voor die plaat…). Maar met de platen daarvoor is ook helemaal niks mis, Reigning Sound zit een beetje aan de poppy kant van de fuzzy garage-sound. Dat wordt gooeeed!
Dan een persoonlijk hoogtepuntje van The Daily Indie en dat is J.C. Thomaz & The Missing Slippers. Vuige rock ’n roll die de band mengt met sixties en seventies garage en punk-invloeden. Om 18.15 in Kafee ’t Buitenbeentje. Hier vind je een link naar wat nummers van de band (de band is bijzonder inactief op internet).
Vervolgens kan je gelijk door naar The Men. Om 19.00 zal de band de Kleine Zaal van 013 (die vandaag flink wat rockbandjes over zich heen krijgt). Als je de band wilt ‘taggen’, denk dan aan ‘punk rock’, ‘garage rock’, ‘indie rock’, ‘guitar riffs’ & een beetje ‘noise’.
Vervolgens kan je gelijk in hetzelfde gebouw blijven, want The Telescopes treden om 19.45 aan in Stage01 van 013. 
En dan moeten we onszelf maar op gaan maken voor The Buzzcocks. Legendarische punkband, hoeven we weinig meer aan toe te voegen denk ik.