Live

The Daily Indie Incubate Friday Route!


14 september 2012

Uit een zompig, nat en grijs Tilburg hebben wij voor deze (muzikaal mooie) vrijdag een verslag samengesteld. Een route voor indie-liefhebbers zou ik het niet per se willen noemen, maar er zitten een paar pareltjes tussen. Wat denk je van Crocodiles, Virals of d’Eon? Wat je er ook van mag denken, we hebben onze tips op een rijtje gezet hieronder.

Where to begin?

Goede vraag. Voor de handigheid hebben we een mooi kaartje ingescand van Incubate-Tilburg (twee keer klikken is inzoomen) en de timetable van vandaag (onderaan)! Wat wil je nog meer?
Nou, een dagticket voor Incubate bijvoorbeeld!
Om te beginnen gaan wij naar Human Don’t Be Angry (Malcolm Middleton) in de Pauluskerk van 19:00 tot 20:00.
Een beetje doorbenen doe je als je Ravage! Ravage! om 20:00 uur wilt zien in Extase! Check het clipje hieronder voor meer muzikale informatie.
Maar ja, wel lastig, want om 19:45 speelt Virals in Cul de Sac. Tot en met 20:30, dus dat wordt eventjes kiezen in het begin. (Ik ga naar Virals in ieder geval.)
Is dat dan het enige op dat tijdstip? Nee, natuurlijk niet. Om het nog lastiger te maken speelt om 19:30 ook nog Deep Time in Paradox. Tags als ‘duo’, ‘indie’, ‘pop’, ‘lekker’ zijn hier van toepassing. Just sayin’.
Dan hebben we om 21:00 The Horse Company in Cul de Sac. Liefhebbers van Virals kunnen dus rustig blijven hangen. Het is geen Alt-J (∆), maar alt-country (heb ik mij laten voorlichten). Ook niet echt indie, maar het klinkt wel lekker (en het is Nederlands, jeeej!).
Earth Control is raar, vaag en vuig. Maar we vinden het wel gaaf eigenlijk. Luister hieronder naar ‘Mijn Nieuwe Steekkar’. Als je het iets vindt, dan kan je om 21:15 naar Kafee ’t Buitenbeentje.
Duidelijk. The Daily Indie + Crocodiles + 22:00 + NWE Vorst. Voegen we daar nog iets aan toe? Nee! Nou ja, een YouTube-clipje.
Kan je daarna gelijk doorrollen naar Neon Rainbows om 22:45 in Kafee ’t Buitenbeentje. Vandaag komt er overigens een special split 7″-plaatje uit met Wolvon, die laatste band kan je morgen zien.
Maaarrrr, als je de (soort van) mannelijke Grimes wilt zien. Dan moet je naar d’Eon in Studio van 23:00 – 23:45. Is dat gaaf? Het is fuckin’ gaaf.
Voor de nachtelijke uurtjes kun je je prima vermaken in de Kleine Zaal van 013. Onder andere met Mi Ami van 01:30 – 02:30. It’s going to be a fun night in Tilburg!
O JA! We hebben ook nog een onofficiële showcase genaamd: Incubeard. Een avond met ‘good old stoner en psychedelic rock’. Check voor meer info de Facebook-pagina van het event.


Wederom: twee keer klikken is zoomen!