New Music

TDI Video: roelroel schittert als een knisperende lofi-ster in een gloednieuwe sessie


16 december 2020

Ja, door corona ging een aardig deel van onze videoplannen de prullenbak in, maar dat maakt niet uit: we zijn terug en hoe! Vandaag gaan we weer eens lekker lofi doen met deze nieuwe bedroompop-sensatie uit Amsterdam: roelroel.

roelroel, de Amsterdamse bedroomproducer die zijn muziek uitbrengt via Coaster Records en eerder dit jaar met het album I’ll Be Fine liet horen wat hij allemaal in zijn mars heeft. Deze Roel van der Meulen, aka. de ‘gekuifde bospatrijs‘ wikkelt zijn onzekerheden in upbeat popliedjes, om ze op die manier wat minder zwaar en makkelijker om over te praten te maken.

Toch gaan we niet eerder naar de video kijken voordat we van roelroel een korte quote op hebben geschreven over wat hij doet en mee bezig is: “In het dagelijks leven maak ik, naast mijn baantje als bezorger, popmuziek in mijn kamer. Na het uitbrengen van I’ll Be Fine ben ik begonnen met het maken van een liveshow. Omdat ik hier vrijwel geen ervaring mee heb, is het een enorm leerzame en vooral spannende uitdaging. Deze eerste liveversie heb ik uiteindelijk opgenomen samen met twee goede vrienden, in het hoekje waar het album zelf is ontstaan.”