New Music

TDI Radar: stil je huidhonger met de warme slaapkamerpop van Dreamer Boy


16 december 2020

Onze radar draait op volle toeren en elke week presenteren we je een act die je hoogstwaarschijnlijk nog niet kent. Vandaag stellen we je voor aan Dreamer Boy. Nu moet je haast wel met zo’n artiestennaam, en jazeker: ook deze week iets om bij weg te dromen. Zet die lockdown-blues op de gang en reserveer de woonkamer van je bovenkamer voor liefde en nostalgie.

Wie of wat is Dreamer Boy?
“If my album doesn’t give best friends who are in love with each other the courage to finally kiss just like the movies, I did something wrong” is de tweet die Zach Taylor, de zanger achter dit project, bovenaan zijn twitterpagina heeft staan. Daarmee is eigenlijk alles al gezegd. Als je nu niet in deze situatie terecht gaat komen voorlopig, ondanks of dankzij de winter-lockdown, is het nog steeds prima geoorloofd om de warme pop van dit slaapkamerproject uit Nashville op te zetten.

Zijn eerste plaat Love, Nostalgia stamt uit 2018 en heeft een lofi-randje dat doet denken aan de chillwave-explosie van pakweg tien jaar geleden. Toch ademt het een warme gloed, mede door de onderwerpkeuze die we hier niet verder uit gaan diepen want de titel spreekt voor zich. Zoals alles waar Dreamer Boy over zingt en soms half rapt recht uit het hart met uitgestoken tong op je af komt. En dat zonder klef te worden, petje af. Hoewel dat als je vergaat van de huidhonger misschien niet zo gaat voelen. Het tweede album is beloofd voor 2020, dus kan elk moment droppen.

Voor fans van:
Day Wave, Toro Y Moi, Frank Ocean, Porsches, Boy Pablo.

Fun fact
De vier vrienden die dit project vormen, hebben hun eigen niche gedoopt voor Dreamer Boy: Cowboy Pop. Er is zelfs een (door ‘manager’ Cody Clark samengestelde) Cowboy Pop Radio-afspeellijst met nummers die als inspiratie dienden voor dit genre.

Voor in je playlist
Nieuwste single van het toekomstige (?) album: Don’t Be A Fool. De productie is scherper dan Love, Nostalgia en dat pakt goed uit. Dat is lang niet altijd het resultaat van zo’n uitruil, dus cowboyhoed af.

Steuntje in de rug
Voor slechts een tientje (of meer natuurlijk) schaf je Love, Nostalgia aan op Bandcamp.