New Music

Hoopvol de winter in met de nieuwe single I’m Sorry van Freyr


15 december 2020

Diep in het najaar en met een eenzame Kerstmis in het vooruitzicht, richten we onze blik op Scandinavië, waar altijd wat te halen valt als het gaat om veelbelovende artiesten. In onze zoektocht naar hoop stuitten we op Freyr, die met I’m Sorry zijn eerste EP afleverde.

De Zweeds-IJslandse Freyr Flodgren noemt zijn muziek zelf casual: prettige lofi-indiefolk. Schrijven doet hij met zijn gitaar, pen en papier en een dampende kop koffie. Zo combineert hij het beste van de twee werelden waarin hij opgroeide: de ruige schoonheid van IJsland en de verrassend toegankelijke knipoog die Zweedse singersongwriters hebben.

Loyaliteit en vertrouwen
‘Where I come from the winters are dark and lonely. Feeling grateful even in the dusk is an asset’, zegt hij zelf, en het is inderdaad vooral hoop die in Freyrs muziek doorklinkt. Hij verspilt geen woorden en vertelt zijn verhalen in korte, alledaagse zinnen. I’m Here gaat over loyaliteit en vertrouwen, over hoe het is om een leven met elkaar te delen. Op de titeltrack zingt hij over hoe nieuwe relaties een diepe, overweldigende indruk kunnen achterlaten.

Op alle vijf de tracks op I’m Sorry geeft Freyr zijn akoestische gitaar de ruimte, waarna de songs heel subtiel worden opgebouwd. In de studio zijn percussie en finger snaps toegevoegd voor wat pit en groove, maar verder overheerst de schoonheid van de eenvoud. Pak je elektrische auto, zet deze plaat op en zoef naar het noorden, hoopvol de lange, koude winter in.