New Music

TDI Radar: vergeet even al je zorgen met de ontspannende dreampop van Drug Store Romeos


2 december 2020

Onze radar draait op volle toeren en elke week presenteren we je een act die je hoogstwaarschijnlijk nog niet kent. What a shame! Vandaag stellen we je voor aan Drug Store Romeos, een band die we het best kunnen typeren met een van zijn eigen songteksten: “living in a technicolor dream.”

Wie of wat is Drug Store Romeos?
Een drietal uit Fleet, een slaperig dorpje in de contreien van Southampton en Portsmouth. Nu maakt Drug Store Romeos ook best slaperige muziek, maar in tegenstelling tot de beschrijving van het dorp bedoelen we dat wel als compliment. Sarah, Charlie en Jonny (achternamen lijkt het drietal niet aan te doen) maken relaxte, melancholieke dream pop die ideaal is om even al je zorgen mee te vergeten.

Het trio is weinig te spreken over de sprankelende muziekscene in Fleet. In een geestig interview met The Line of Best Fit hebben ze het over hoe een bibliotheek slash concertzaal het enige podium, met als vooralsnog Bananas In Pajamas en de hond van de zus van de beste vriend van Harry Style’s neef als voornaamste attracties, aldus Charlie. Maar als het een band moet lukken om die scene in een klap op de kaart te zetten, is het Drug Store Romeos wel.

Luister bijvoorbeeld maar naar de meest recente single Jim, Let’s Play, waar ook die songtekst die we in het intro aanhaalde vandaan komt. Sarah zingt over haar technicolor dreams op een zacht bed van keyboards, terwijl het nummer stiekem naar een behoorlijk emotionele climax opbouwt, waarmee je je echt even in een andere dimensie waant. De sound van het drietal is enigszins vergelijkbaar met Radar-alumni PVA, dus als dat je smaakte, kan je met Drug Store Romeos eigenlijk niet de mist in gaan.

Voor fans van: Beach House, The Orielles, Alvvays

Fun fact:
Charlie’s moeder werkte op een kinderdagverblijf, waar de band naar eigen zeggen ooit zijn beste concert gaf, voor een publiek van kleuters. Misschien is dat wel een gat in de markt, post-corona.

Voor in je playlist:
De band heeft vier singles uitgebracht, die allemaal een schot in de roos zijn, dus gooi die allemaal maar in je playlist. Maar als we er echt eentje moeten kiezen, is Frame of Reference, met zijn uiterst aanstekelijke groove en dromerige tekst, toch het beste visitekaartje.

Steuntje in de rug:
Drug Store Romeos heeft (nog) geen Bandcamp. Dus je zal het moeten doen met de gebruikelijke stream-kanalen. Wel kun je de band in ieder geval volgen op social media. Ook heeft de band getekend bij Fiction Records, onderdeel van Universal, waar als het goed is binnenkort de debuut-EP op zou moeten verschijnen, dus hou dat in de gaten.