New Music

TDI Radar: garageband Magnetic Spacemen is niet vies (of juist wel?) van een beetje schimmel


25 september 2019

Onze radar draait op volle toeren en elke week presenteren we je een band die je hoogstwaarschijnlijk nog niet kent. What a shame! Nadat we vorige week met Bongloard al voorstelden aan een Popronde-band, doen we dat vandaag gewoon weer met Magnetic Spacemen. Deze heren maken er on stage een rotzooitje van, maar dan op de beste manier.

Wie is Magnetic Spacemen?
Magnetic Spacemen komt uit Overijssel, bracht in 2016 zijn eerste plaat uit en deed in datzelfde jaar al mee met de Popronde. Toch kom ik ze op de een of andere manier net pas tegen, en wel opnieuw in de Popronde waar de band dit jaar nogmaals aan meedoet. Hoe ik ze al die jaren gemist heb, weet ik niet, maar ik ben blij dat ze nu toch op mijn radar zijn verschenen. Magnetic Spacemen speelt live supercomfortabel – en met ogenschijnlijk vet veel lol – zijn surfende, zwemmende garagepunk. Daarnaast heeft frontman Sam Pols een veel grotere en rauwere stem dan je zou verwachten als je hem ziet staan.

De band’s eerste plaat I Don’t Wanna Grow Up kwam twee jaar geleden uit. Waar dit debuut wat meer rechttoe rechtaan was, voelt de nieuwste EP G.e.e.p, die eerder dit jaar verscheen, een stuk complexer en volwassener aan. En ook nog eens zonder daarbij die lekkere ongeregeldheid te verliezen. Zal dit dan eindelijk het jaar zijn waar Magnetic Spacemen de lucht in vliegt?

Voor fans van:
Meatbodies, The Hives en alle andere ruige garagerockers die je kent.

Fun Fact:
De jongens houden volgens hun bio van o.a. bier, de Lidl, kaas, rotzooi, peop (?) en lawaai, maar niet van paarden.

Voor je playlist:
De track Mold is voor iedereen die wel eens een bak met eten uit de koelkast heeft getrokken om daar een heel ecosysteem van schimmel aan te treffen. Voor ons allemaal dus. Wie had gedacht dat het zo veel voldoening zou geven om iemand vol passie ‘MOOoooOOOoOLD!’ te horen schreeuwen, met beelden van groeiende microscopische schimmels als visuele kers op de taart? Zachte waarschuwing: niet voor mensen met een zwakke maag.

Voor je agenda:
Magnetic Spacemen staat de komende maanden in Wageningen, Den Bosch, Utrecht, Rotterdam en Enschede tijdens de Popronde in die steden. Bekijk hier de data, en check meteen wat voor leuks er nog meer te zien valt!