New Music

TDI Radar: ga rammelend de dag door met de ‘wunder-fuzz’ van Mister Strange


14 april 2021

Onze radar draait op volle toeren en elke week presenteren we je een act die je hoogstwaarschijnlijk nog niet kent. What a shame! Vandaag is het de beurt aan Mister Strange, heerlijk gruizige Britse rammelrock geschoeid op Australische leest.

Wie of wat is Mister Strange?
Een fris viertal van vier herrieschoppers uit Manchester, die najaar 2020 hun eerste twee echte singles uitbrachten. Daarop horen we fuzzy garagerock met sporadisch wat psychedelische neigingen. Naar bekend recept dus, maar vol energie en lust for life uitgevoerd. Zelf karakteriseren ze hun sound als ‘wunder fuzz’ en in een interview met Melted Magazine gaven ze aan ge├»nspireerd te zijn door alles wat ‘old and loud’ is. Dat klinkt ons prima in de oren en ons niet alleen, want de band is een van de weinige niet-Australische bands die we in de gelederen van Third Eye Stimuli vinden, het down under label dat we vorige week nog profileerden in het kader van onze labelmaand.

Zoals je weet als je dat profiel hebt gelezen, zijn niet de minste bands op Third Eye Stimuli te vinden. Mister Strange bevindt zich dus in lumineus gezelschap, maar op basis van de twee nummers die nu uit zijn, is de band daar op de juiste plek. Luister bijvoorbeeld naar de daverende riff die eerste single Without A Warning opent, een beter visitekaartje is haast niet denkbaar. Naast de twee singles die al uit zijn, is er op YouTube ook een puike concertregistratie van 22 minuten te vinden, waarop de band nog wat nieuw materiaal laat horen. Hopelijk vindt dat snel zijn weg naar een EP of album.

Fun fact:
Het viertal gebruikte voor de opnames van de eerste twee singles een repetitie-hok met de charmante bijnaam The Humid: het vocht. Het zal er daar wel zweterig aan toegegaan zijn, wat je ook bijna terug hoort in hoe intens er op de beide nummers gespeeld wordt. Hopelijk duurt het niet al te lang voordat de band wat concertzalen om mag toveren in tijdelijke soortgelijke zweetkamers.

Voor fans van:
Thee Oh Sees, Wavves, King Gizzard And The Lizard Wizard en Ty Segall.

Voor in je playlist:
Van de twee singles is de meest recente net de leukste, getiteld Motor Cat. Een even daverende riff als Without A Warning, maar met een net wat meer memorabele hook. Hoo rah! Motor Cat! Motor Cat! Geschreeuwd met het soort enthousiasme waardoor het helemaal niet uitmaakt dat je geen flauw idee hebt wie of wat een Motor Cat is.

Steuntje in de rug:
Natuurlijk heeft Mister Strange een Bandcamp, waar je naast een download van de eerste twee singles ook aan een lekker groezelig T-shirt, met een soort mismaakte goblin als bandmascotte, kan komen.


Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Banner-Magazine-25-660x246.png