New Music

Japanese Breakfast prikkelt verlangen naar intimiteit met Posing In Bondage


14 april 2021

Japanese Breakfast serveert opnieuw! Michelle Zauner, de vrouw achter het soloproject die overigens in Zuid-Korea geboren is, heeft de tweede single van haar nieuwe plaat uitgebracht: het ietwat duistere Posing In Bondage.

In het holst van de nacht komt Zauner een supermarkt binnenrijden op een hoverboard. Er zit een grote bloedvlek op haar kin en als boodschappenoutfit draagt ze een extravagant pakje met uitstekende schouders, inclusief glinsterende sieraden. Maar dit is geen typische boodschappenvlog van een of andere YouTuber. Terwijl de kassière verveelt in een bakje instant noodles roert, trekt Zauner een jerrycan fruitsap uit de koeling en neemt ze er een grote teug uit. “Done up and fixed on all of the nights you turned away my touch”, mijmert ze dwangmatig. “Closeness, proximity, I needed bondage.” Posing In Bondage prikkelt het scherpe verlangen naar intimiteit; een drang die steeds versterkt wordt door het serene synth-arrangement.

Absurd tafereel
De TL-lichten in de koelingen en aan het plafond blijven ondertussen flikkeren, terwij Zauner een ritje in een winkelwagen maakt, voortgeduwd door diezelfde kassière. Toegegeven, het is een redelijk absurd tafereel, maar voor trouwe fans zal het hoge surrealistische gehalte geen onbekend aspect meer zijn. Als afsluiter zitten Zauner en de kassière buiten samen noodles te slurpen. Toch nog een Japans ontbijtje.

Jubilee, de nieuwe plaat van Japanese Breakfast, verschijnt 4 juni.