New Music

Kunnen we even stilstaan bij hoe sick de nieuwe single Pink Lunettes van POND is?


13 april 2021

Oké, soms duurt het gewoon even voordat iets lekker wil landen, ook bij ons. Pink Lunettes, de nieuwe single van POND, is dus alweer een weekje of twee uit, maar staat sinds een paar dagen op repeat bij ons op de redactie. En we raken bij iedere draaibeurt meer in extase.

POND wordt eigenlijk altijd in één adem genoemd met Tame Impala. Beide bands komen uit Perth, delen gitarist en toetsenist Jay Watson (ook van GUM) en POND-frontman Nick Allbrook speelde in een grijs verleden nog in de gelederen bij Kevin Parker. Die laatste produceert ook POND’s muziek, zoals de laatste plaat Tasmania uit 2019.

We noemden POND dan ook ooit eens Tame Impala’s ‘schutere, weirde neefje dat teveel magic mushrooms doet’. Het resultaat daarvan was altijd een tikje vreemde, maar fijne, psychedelische zweefpop, daar niet van. Maar hot damn, we weten niet wat de band heeft gebruikt bij de opnames van het nieuwe werk, maar het heeft de energie van de Australiërs in elk geval in standje elf gedraaid. Pink Lunettes is een bijna zes minuten durend, orgastisch elektrorock-monster met een groove waarop je niet stil kunt blijven zitten en waarop Allbrook zingt alsof de geest van wijlen Dale Barclay in hem is gereïncarneerd.

Tuurlijk, nog meer zin in een zinderende festivalzomer, dat kon er ook nog wel bij.