New Music

TDI Radar: dreampop met grunge-invloeden, maak kennis met de Australische Nat Vazer


3 juni 2020

Onze radar draait op volle toeren en elke week presenteren we je een band die je hoogstwaarschijnlijk nog niet kent. What a shame! Vandaag stellen we je voor aan de Australische singer-songwriter en multi-instrumentalist Nat Vazer.

Wie of wat is Nat Vazer?
Nat Vazer maakt gitaarpop met flinke grunge-invloeden. Ze is geboren en opgegroeid in Melbourne, waar ze voorafgaand aan haar muziekcarrière werkte als advocaat. Een paar jaar terug besloot ze dit echter op te geven om zich volledig te richten op de muziek. Dit resulteerde in 2018 in debuut-EP We Used To Have Real Conversations. Sinds deze release heeft ze met name in Australië al naam weten te maken en vorige week was daar dan ook de release van haar debuutplaat Is This Offensive And Loud?

Vazer is oorspronkelijk klassiek geschoold op de piano. Ze ondervond tijdens haar lessen echter dat ze niet genoeg ruimte had om dingen te ontdekken, omdat ze veel tijd kwijt was aan het bestuderen van regels en muziektheorie. Deze ruimte vond ze wel toen ze zichzelf leerde om gitaar te spelen en te drummen door gewoonweg instinctief te jammen.

De muziek van Vazer is lastig in een hokje te plaatsen, aangezien het zich uitstrekt van intieme singer-songwriter tracks tot dreampop en bij vlagen Nirvana-achtige grunge. Ook de individuele tracks op het album zwemmen vrij tussen deze genres. Bijvoorbeeld het openingsnummer Like Demi begint relatief rustig en ingetogen, maar eindigt enkele minuten later met gierende gitaren. Vazer creëert binnen nummers bruggen en overgangen waardoor alles feilloos in elkaar overloopt.

Voor fans van:
RVG, Beach House en Julia Jacklin

Fun fact:
De titel het album is een verwijzing naar alle gedachten en twijfels die in het hoofd van Vazer rondspookten tijdens het schrijven van de nummers. “Het was één van de vele vragen die ik mezelf toen stelde: ‘ben ik dit? Ben ik te eerlijk in mijn teksten? Ben ik eerlijk tegen mezelf? Dit is aanstootgevend en luid!'”

Voor in je playlist:
Het dromerige For A Moment is een must-have voor iedere indiepop-playlist. De track neemt je als luisteraar van begin tot eind mee in een zweefvibe. Het beschrijft die fractie van een seconde dat er een vlaag van pure paniek door je heen gaat, zodra je iemand ziet waar je verse gevoelens voor hebt. Een gevoel dat zowel door de stem van Vazer, als door het catchy gitaarriffje perfect wordt overgebracht.

Steuntje in de rug:
Mocht je Vazer in deze moeilijke tijden willen steunen, neem dan gerust een kijkje op haar Bandcamp!